Buna! Pasteurizarea este o metodă de conservare a produselor alimentare, mai ales a celor lichide, inventată de Louis Pasteur, care constă în încălzirea alimentelor la o temperatură sub 100 °C, de obicei până la 60-70 °C, urmată de o răcire bruscă a acestora la 4-6 °C, pentru a distruge flora patogenă a produselor alimentare fermentabile și în felul acesta a preveni alterarea acestora, păstrând intacte însușirile alimentului. Deci, nu, nu are conservanti daunatori sanatatii!
Inseamna : A PASTEURIZÁ [pr.: pastöriza] ~éz tranz. (produse alimentare, mai ales lichide) A steriliza prin încălzire de obicei până la o temperatură de 60-70 ºC și apoi prin răcire bruscă (pentru a preveni alterarea)
Sa stii ca orice gasesti in magazine nu e sanatos.decat sa dai bani ca sa te imbolnavesti ia-ti niste fructe si fa-ti un suc acasa...crede-ma e muuuult mai delicios
Carmen133 întreabă: