| BaiatulTPU a întrebat:

Sufar de agorafobie (atacuri de panica, frica de spatii deschise) Si m-am saturat, am doar 13 ani, din vara a inceput. Am facut un atac de panica, toate bune, am uitat, am iesit a 2-a zi afara, si am facut alt atac de panica. De atunci imi e foarte frica sa ies din casa sa nu patesc asa ceva din nou. Stau aproape de scoala dar de fiecare data cand ma duc iau un taxi si cand ma dau jos ca sa intru in scoala, ma uit doar in fata, daca cumva ma uit intr-o parte si corpul meu este indreptat in alta directie simt panica... si mai sunt o gramada de simptome. Cand ajung in scoala nu mai am nimic. Rad cu colegii, glumim, tot ce fac copii de varsta mea. In prima zi de scoala din acest an scolar am ajuns la scoala si m-am simtit foarte bine cu colegii, si cand am iesit din scoala simteam ca nu mai am nimic, ca pot sa merg, dar tot ma gandeam ca pe la jumatatea drumului spre casa o sa fac vreun atac de panica asa ca am sunat la taxi. Eu stiu ca tot ce se intampla e doar in creierul meu, si ca nu mi se poate intampla nimic dar nu mai suport. Era totul foarte bine inainte, pana in acea zi din vara. De vreo 2-3 saptamani merg la un psiholog, am facut cateva sedinte dar deocamdata nu prea au dat roade. As vrea sa stiu cateva metode in afara de cele care are de cand sa mi le dea medicul la urmatoarea sedinta (asa mi-a zis ca va face, ca ma va ajuta) ca sa imi mai revin, exista vreun remediu? Din plante? Din orice? Chiar vreau sa scap de atacuri de panica.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| iulian1302 a răspuns:

Buna! Cred ca cel mai bine pentru tine este sa asculti de "sfaturile" psihologului la care mergi. Nu trebuie sa te descurajezi cand vezi ca pana acum "metodele" psihologului nu au dat roade. Este oarecum ceva normal."Boala" cu care te confrunti tu nu trece de pe o zi pe alta. Asadar trebuie sa ai rabdare si cu timpul vei vedea ca o sa scapi de agorafobie. Multa bafta!