anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt Alex si am nevoie de un sfat clar in privinta nervilor. Prietena mea are aceste manifestari. Se enerveaza foarte repede. Insa problema cea mare este ca daca se enerveaza foarte rau ii apare dureri cumplite la gat. Din cauza asta nu poate manca carne sau altele. Doar supe si ceaiuri. Durerea tine destul de mult. In functie de cat de mult se enerveaza cred. A fost si la psiholog insa se pare ca nu a putut sa o ajute sa scape de asa ceva. Daca cineva stie o solutie clara sau care a mai trecut prin asa ceva si a reusit sa scape de aceste probleme, va rog sa imi trimite-ti un mail: alex_man_26@yahoo.com !

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Felix65 a răspuns:

Sa incerce sa se relaxeze mai mult,sa faceti plimbari,sa ascultati muzica,sa radeti! Exista si calmante pe baza de plante, linistitoare.Sa evite constient stresul.Sa aiba preocupari care ii fac placere.Sa bea ceai de tei, lapte cald.Trebuie sa-si diversifice alimentatia, poate sa fie si aceasta cauza "slabiciunii"nervoase. Daca nu se poate alimenta corespunzator sa ia un complex de vitamine.

| Felix65 a răspuns (pentru Felix65):

Multumesc mult pentru fundita! Prietena ta,daca nu poate manca produse din carne,sa manance oua(cele moi, fierte 3, 4 min,le-ar inghiti mai usor ),branza moale sau data pe razatoare,unt,iaurt,daca nu poate manca fructe si legume sa le prepare suc sau rase (de exemplu morcov +mar,rase si cu putin ulei si zeama de lamaie,la fel varza cruda care e foarte sanatoasa! ),se pot si fierbe si face din ele piureuri cu putin unt si lapte. Zilnic sa consume limonada,apa +lamaie si putina miere sau zahar. Complexul de vitamine contine de obicei si minerale,daca nu, sa incerce calciu +magneziu sau numai magneziu.As vrea sa imi scrii dupa un timp si sa-mi spui cum se mai simte, deoarece e important sa duca o viata normala si sa se bucure de ea!

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In primul rand sa o vada un endocrinolog, sa nu aiba legatura cu tiroida. Apoi, daca nu e o problema endocrinologica, sa mearga la un nou psiholog. Nu stiu cat a fost la psiholog, dar se poate astepta la imbunatatiri mici dupa 6-8 luni de psihoterapie, nu mai repede.