anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt baiat ai am 15 ani.Atunci cind penisul e erect ar trebui sa-mi desfac penisul(popular),ati inteles voi ce am vrut sa zic,sau e inca devreme, sau trebuia sa fac asta de mai demult?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| LinxCont a răspuns:

Pielea aceea care se poate trage inapoi se numeste preput, partea penisului care iese afara se numeste gland. Preputul poate fi mai larg sau mai stramt. Normal e sa se poata trage inapoi (=decalotarea penisului) pana in spatele glandului, chiar cand penisul e in erectie. Daca preputul e mai strans, decalotarea se face mai greu, mai usor poate atunci cand penisul nu e in erectie, uneori decalotarea nu se poate face deloc. Un preput stramt = fimoza.
Verificarea se poate face la un urolog.
Un preput strans decalotat fortat in erectie poate sa ramana blocat in spatele glandului = parafimoza. Parafimoza poate necesita interventia de urgenta a unui medic pentru a readuce preputul in pozitia normala peste gland.
Fimoza, adica preputul stramt se poate trata in mai multe feluri, fiecare metoda cu avantajele si dezavantajele ei, de aceea o vizita la un medic urolog e recomandata.
O metoda de rezolvare a fimozei e circumcizia = indepartarea chirurgicala totala sau partiala a preputului.

Glandul ramane expus permanent, dar se zice ca prin pierderea preputului se pierd si terminatiile nervoase prezente in preput, deci se reduce si gradul de excitare si placerea cere exista in momentele de intimitate. Mai mult, pielea fina a glandului decalotat permanent, nefiind protejata de preput, se usuca, devine mai groasa, mai insensibila.

Cred ca sunt mai bune metodele de rezolvare a fimozei fara circumcizie, recomandate de un urolog.

| Codreanu_Anduta_1991 a răspuns:

Pai, nu stiu exact la ce te referi, daca e vorba de m***urbare(nu ma lasa sa postez cuvantul la aceasta categorie), e ceva normal, unii opii incep de la 11 ani, nu exista o varsta. Daca nu e asta, atunci nu stiu ce vrei sa spui prin ''a desface'', in acest sens. happy Bafta!

| compcris00 a răspuns (pentru Codreanu_Anduta_1991):

In sens ca sa-l desfaci pin la capu lui. big grin

| sorindenis a răspuns:

Cum adică sa-ti desfaci penisul? Sa ejac. ulezi sau sa faci sex? Nu înțeleg termenul popular, da-ne mai multe detalii.

| compcris00 a răspuns (pentru sorindenis):

In sens ca sa-l desfaci pin la capu lui. big grin.