| whatdididowrong a întrebat:

Sunt băiat, am 18 ani, 1.82m și 72kg (cred). Am început să fiu mai atent la greutate pentru că acum o lună aveam 68kg. Problema mea e următoarea. Nu pot să trec de 72kg.

Mi se pare imposibil. Oricât de mult mănânc, chiar peste 7000kcal, când mă trezesc dimineața, am 70.6kg. Am început să fac sport, același lucru, slăbesc.

Astăzi am trecut de 73kg, m-am dus până în oras să mă plimb (3ore), mă urc pe cântar... 70.1kg. Și mâncasem și mult, gen 2 pizza, lapte, cereale, cornuri cu ciocolată etc.

I-am zis mamei că vreau să mă duc la medicul de familie. Aparent bănuiesc că e ceva genetic, când l-am întrebat pe tata, mi-a zis că și el la 19 ani avea vreo 69kg, fiind la fel de înalt, și abia după armată a început să pună pe el.

Întrebarea mea: cum pot să pun pe mine? Există pastile ca să oprească metabolismul ăsta să consume un număr infinit de calorii pe zi? Măcar să-mi rămână și mie de un biceps să mă vadă fetele laughing

Sau sfaturi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Păi eu cred că este un lucru genetic, dar există totuși niște pastile care te fac să mănânci și mai mult. Când eram mai mică eram și eu foarte slabă, eram băț. M-am dus la spital unde am primit un tratament de vreo 3 luni cu niște pastile care mă făceau să mănânc mai mult. După urma lor m-am îngrășat, cât să fiu și eu ok. Mă îngrășasem chiar bine. Țin să menționez că până atunci nu mai atinsesem greutatea aia niciodată, plus că și eu mâncam toate tâmpeniile și nu mă îngrășam. Dacă mai țin minte bine aveam vreo 46-47 kg inițial, după care ajunsesem la 54. Și mama mea și tatăl meu tot extremi de slabi au fost, inclusiv sora mea. Pe de altă parte, mă gândesc că fiecare corp este diferit, așa că cel mai bine ar fi să mergi la un medic. Să îți facă medicul de familie o trimitere către o clinică care te-ar putea ajuta. Dacă nu îți face, caută tu pe net una (cu toate că în cazul ăsta, adică fără trimitere, e cu plată).
Și nu cred că sportul ajută la îngrășat. N-am mai auzit asta până acum.
Dacă după toate astea nu ai niciun rezultat, nu fi trist. Eu zic să te iubești pe tine și să te accepți exact așa cum ești, pentru că toți avem frumusețea noastră happy
Îți urez multă baftă!

| StalkerSoul a răspuns:

Daca nu ai grasime multa corporala e foarte bine ca sa te dezvolti ai nevoie de exercitii le poti face acasa sau la sala incearca sa mananci mai multe proteine si antreneazate o sa ajungi bine ca esti inalt asa am fost si eu acum cativa ani