| Stixuri a întrebat:

Sunt ca niste cuvinte automate (involuntare) care mi se pronunță in minte fara ca eu sa-mi doresc asta doar uneori si mai am momente cand am ochii inchisi. Anul trecut la fel m-am simtit dar mi-a trecut. De ce se intampla asta? Sa fie intr-adevar tulburare obsesiv compulsiva sau schizofrenie? Am mai citit despre schizo ca este mult mai periculoasă si ca cei care suferă de asa ceva sunt inconstienti, sunt pierduti complet cu realitatea.M-as bucura daca ar sti sa-mi raspunda cineva cu exactitate (o părere cad de cat la subiect fara site de cuvinte scrise) daca am avut si anul trecut aceasta stare acum nu ar trebui sa fiu mai rau sau cum?
Depresie, stres, anxietate le am sigur ca pe astea le poate diagnostica oricine fara vreun doctor (zic eu).
Ce naibii sa fie, m-as bucura de ar fi tulburare obsesiv compulsiva si sa nu fie schizofrenie.
Am vazut cand eram micuț o doamnă care vorbea singura pe strada(o stiam deoarece locuia in acelasi cartier cu mine) si se comporta ca o persoana cu probleme psihice iar fiica ei era colega mea de clasă, deci o stiam pe mama acesteia cât de cat acolo.
Femeia aceea era pierdută cand era un pic lucidă vorbea ceva dar iti dădeai seama din prima ca era ceva in neregulă cu ea.
Dar cand era in starea ei aceea vorbea singura in timp ce mergea deci...
Iar daca eu am mai avut aceste simptome si anul trecut, ce este de fapt daca as fi avut schizofrenie de anul trecut, anul acesta nu ar fi trebuit sa se manifeste mai rau, mai grav sau cum?
Stiti pe cineva cu astfel de probleme? M-am uitat la celelalte răspunsuri pe care le-am primit si unele dintre ele m-au mai linistit dar... nu vreau sa fiu nepoliticos dar ma simt aiurea numai cu gândul ca as putea avea schizo... nici macar nu pot sa scriu tot cuvântul intreg de teama.
Va Multumesc celor care v-ati facut timp si mi-ati raspuns! Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să vorbești singur nu este simptom de schizofrenie.
De ce se pare că începi să suferi, este ipohondrie, teama de a nu fi bolnav, convingerea că ești sau ai putea fi bolnav.
Nu ai nimic, fii liniștit, doar că ești sensibil mai sensbil ca alții la funcționarea creierului tău, de aceea auzi acele gânduri.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un exemplu de schizofrenie rezultată din ipohondrie.
Dl. C.D, din Târgu Mureș, a început prin a avea o grijă deosebită și exagerată pentru sănătatea sa. A avut o operație la o ureche. Apoi a suferit și suferă de diverse boli degenarative comune, ca reumatism, artroză, etc. Dar pentru că are o oroare mare de boli ca HIV, a citit el singur și și-a pus singur diagnosticul de infectat cu HIV în urma operației la ureche. Se tratează singur cu cam 100 de pilule și suplimente naturiste pe zi, și cu toate că analizele au arătat că nu are o infecție cu HIV, el susține că are o tulpină specială a virusului care nu poate depistată. Este pensionat de boală, dar nu de una psihică, căci refuză ideea că ar fi nebun. Cu toate că are o inteligență extraordinară și o memorie de campion, handicapul psihic îl face să nu fie în stare de nimic.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Lumea vorbeste singura oricum. Diferenta cea mai mare intre persoana aia care vorbea singura si tine si mine si oricine altcineva de pe aici este ca acea persoana isi spunea gandurile cu voce tare. Noi le spunem in minte. Asa este mintea umana, adora sa faca asa, citez :" asemenea unui caine care ii place sa roada oase, este si mintea omului care ii place sa se gandeasca la probleme".
Trecand in partea de filosofie... sa ii controlezi mintea este "iluminare". Si aceste lucruri exista, adica sa iti diminuezi acele ganduri. Mediteaza si o sa iti rezolvi toate aceste probleme. Gandeste-te ca multa lume traieste o intreaga viata asa, inconstienti de aceste ganduri, de controlul mintii asupra intregului organism. Pana la urma merita sa incerci nu? big grin

| Donsavas a răspuns:

Nu contează ce este, conteaza sa fie tratamentul potrivit care diferă de la persoana la persoana! Mergi la un consult psihiatric!

Întrebări similare