| tzushk a întrebat:

Sunt casatorita de aproape 3 ani si in tot acest timp nu am folosit nici un fel de metode contraceptive si nici nu am fost la planing familial sau la ginecolog. De fapt metoda noastra de "protectie" a fost coitus interruptus... Nu ne-a fost niciodata frica de o sarcina, dar nici nu ne-am propus sa facem un copil. Eu am tot sperat in sinea mea sa raman insarcinat, dar nu s-a intamplat niciodata. Credeti ca sunt infertila sau am vreo problema grava... sau doar nu a fost sa fie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu stiu daca ai sau nu o problema de fertilitate, dar s-ar putea, tinand cont ca nu ai fost la medic de 3 ani. Orice femeie responsabila trece pe la ginecolog macar o data pe an, daca nu la 6 luni pentru consultatie si test Papanicolaou. In mod obisnuit se considera ca un cuplu care incearca sa conceapa 2 ani si nu reuseste, este steril, dar voi nici nu ati incercat. Ati folosit o metoda nesigura, dar s-ar putea sa fiti printre cei la care a functionat. In acelasi timp s-ar putea sa aveti o problema de cuplu.
Daca va doriti copii, lasati coitus interruptus si faceti si voi dragoste ca oamenii (o sa vedeti ce bine o sa va fie), iar tu du-te la ginecolog macar pentru consultatie si cateva analize elementare. Ginecologul va sti ce sa te sfatuiasca sa faci.
Succes!

3 răspunsuri:
| nicky a răspuns:

S-ar putea ca unul dintre voi sa aiba o problema. Poate ar fi timpul sa mergi la un ginecolog sa-ti faca niste investigatii iar sotul tau poate sa-si faca direct o spermograma.

| mami a răspuns:

In locul tau totusi as merge la medic

| macarale a răspuns:

Un cuplu e considerat steril dupa ce au incercat si nu au reusit sa conceapa timp de 1 an de zile. asta insemnand sex la 2 zile, nu o data pe luna sau de 5 ori pe zi. si in orice caz... nu cu "protectii".
dar oricum, asa cum au raspuns si ceilalti mai sus: du-te la un control!