Hah? DE CE AI FACE ASTA? Daca raspunsul e ca infrarosu... chackre sau mai stiu eu ce, i-as duce pe aia direct la psihiatrie!
Nu intreb pentru mine, era o curiozitate si nu inteleg indignarea ta.
Nu e indignare.Fiecare face ce vrea.In plus, ti-am dat un raspuns detaliat cu situatiile in care s-ar putea ca aceasta cerinta sa fie considerata ca pertinenta.Doar mi se pare ca nu exista motiv real pentru a refuza un anumit aparat de masurare a temperaturii.
Dar la fel cum este dreptul tau sa refuzi acest lucru, este dreptul cadrului medical sa refuze folosirea altui termometru din moment ce acela pe care deja il are in uz functioneaza la parametri normali.
Arata raspunsul meu cui are dilema asta. Indignarea mea provine din faptul ca mereu vad in jur imbecili care nu au habar pe ce lume traiesc si din cauza carora altii pierd timp pretios. Si asta e un astfel de caz.
Defineste termometru normal?
iar alea cu IR intotdeauna dau si 3 grade mai putin
acasa am 36.8, la magazin am 35.7
Nu pentru mine intreb, ca sa clarific asta de la inceput. M-am referit ca daca o persoana nu doreste din anumite motive sa ii se ia temperatura cu acel pistolas si doreste sa ii se ia cu termometrul ala digital de il pui sub limba. Am pus aceasta intrebare din curiozitate. Eu unul ma gandesc ca nu are voie sa-ti refuze acest act medical, plus ca nu refuzi efectuarea triajului, doar doresti sa se foloseasca alt tip de dispozitiv pentru verificarea temperaturii. Am vrut sa aflu o parere diferita, poate s-a intalnit cineva cu un astfel de scenariu.
Doar ca idee, termometrul digital folosit in spital nu se va pune niciodata sub limba din motive lesne de inteles.Mai ales nu se va face asta in contextului unui virus care este transmis astfel.
Insa iti spun, chiar daca personal nu am vazut astfel de cazuri in care sa se refuze folosirea termometrului IR, procedura este cea descrisa mai sus.
Schimbarea termometrului nu este "un act medical", nu este o necesitate ci doar un simplu moft al pacientului. Dupa cum ti-am spus, daca lucratorul care efectueaza triajul va fi dispus sa faca asta in lipsa unor motive intemeiate, o va face.Nu scrie nicaieri ca nu are voie.Dar in acelasi timp nu scrie nicaieri ca este obligat sa schimbe termometrul functional cu altul doar pentru ca pacientul este superstitios.O va face in mod obligatoriu numai atunci cand exista motive reale si intemeiate.
Este ca si cum tu te-ai duce in cabinetul unui medic care ar avea biroul orientat inspre vest, iar tu i-ai spune ca accepti consultatia doar daca isi muta biroul inspre est.Tie ti se pare "un act medical", lui i se va parea ca este aberant si nu o va face.Ori va avea rabdarea si tactul necesare si va incerca sa te consulte asa oricum daca va putea si tu vei fi de acord, ori te va pofti frumos afara.Singurul loc in care nu se va intampla asta este la sectia de psihiatrie unde se va incerca mereu prima varianta.
Personal, inca nu am vazut pe nimeni sa refuze acest lucru, pentru ca nu exista un motiv real sa o faci, dar utilizarea altui termometru este optionala si iti poate fi refuzata din diverse considerente, depinzand de lucratorul care face triajul, dar mai ales pentru ca deja exista un termometru complet functional pe care tu l-ai refuzat. Daca lucratorul este mai intelegator, rabdator, nu sunt multe persoane care asteapta, el poate accepta, dar nu este obligat sa o faca.
Schimbarea termometrului sau utilizarea unuia clasic pot fi refuzate in lipsa unor motive reale si obiective, cum ar fi: s-a observat ca aparatul da erori de citire, aparatul nu este disponibil si este vorba de o urgenta ce nu poate fi amanata, sau este pur si simplu o urgenta medicala si nu se doreste intrarea in conflict cu pacientul (dar aici situatia este interpretabila si subiectiva) etc.
Motivele obiective pot lipsi doar in cadrul internarii la psihiatrie, unde se pot invoca: paranoia, delirul, halucinatiile etc.Dar sincera sa fiu, personal, nici in cadrul aceste sectii nu am vazut refuzuri in ceea ce priveste folosirea termometrului pe care il tot vedem in ultima perioada, chiar si prin supermarketuri.
Cum poate proceda persoana in cauza daca nu exista motive reale si obiective pentru care solicita schimbarea termometrului?! E destul de simplu.Accepta sa i se ia temperatura cu termometrul care este disponibil, sau daca totusi nu vrea si i se refuza schimbarea termometrului, este liber sa nu se mai interneze.Insa daca ai o problema reala sau o urgenta, tu singur ar trebui sa fii constient de faptul ca cea mai buna varianta este internarea.Ca doar din acest motiv esti deja acolo...
Acum, eu ti-am raspuns.Am si eu o curiozitate, daca vrei sa imi raspunzi.Care ar fi acele motive pentru care sa refuzi sa ti se ia temperatura cu un anumit termometru?
Nu intreb pentru mine, era o curiozitate.
Smile1999 întreabă: