| Evelinmariaa a întrebat:

Sunt fata, am 18 ani si de vreo 2 ani jumate sufar de alopecie. Boala o am de prin clasa a 5a, intr-un timp problema era rezonvata, dar de 2 ani nu mai scap de ea. Imi trece int-un loc si imi apare in altul. Am fost la diversi medici dermatologi, ba chiar si la niste investigatii endocrine special pentru a gasi o solutie. Si nimic. Va rog ajutati-ma! cateva sfaturi, orice!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Banuiesc ca suferi de o boala autoimuna denumita alopecie areata ( focala ). Este o boala caracterizata prin faptul ca sistemul tau imunitar ataca foliculii parului ( foliculi->structuri/unitati in care creste parul). Nu exista nicio posibilitate de a prezice cu exactitate modul de evolutie a bolii, daca zonele afectate se vor mari sau daca firele de par se vor regenera----boala este imprevizibila! Exista cazuri (cum este cel al sotului meu) de vindecare cu tratament dar fara nicio recidiva ulterioara, exista cazuri de vindecare spontana fara niciun tratament dar cu recidive ulterioare si exista cazuri severe de pierdere definitiva a parului.

Singurul ajutor pe care ti-l pot oferi este un articol pe care-l consider bine documentat si pe intelesul tau :https://www.sitemedical.ro/......cia-areata
Citeste-l, caci ai nevoie sa stii!

1 răspuns:
| CuriousStuff a răspuns:

Din pacate nu exista un "leac" care sa functioneze 100%. Exista tot felul de sprayuri si diverse creme dar cand intrerupi tratamnetul iti cade mai mult decat iti cadea inainte. In plus, sunt extrem de costisitoare.
Analize banuiesc ca ti-ai facut... Daca nu, ar fi foarte indicat. Daca nici asta nu iti zice care e problema, v-a trebui sa cauti rezolvari doar estetice, mese, peruci... Sau poate implant, dar daca scalpul tau nu e "fertil" nici parul implantat nu o sa tina foarte mult.
Multa sanatate.