Fractura este ruptura osului. Ce os ai avut fracturat la nivelul umarului, fiindca gravitatea unei fracturi la acest nivel depinde de osul fracturat? Adica fractura de clavicula e putin grava, pe cand fractura de scapula sau de humerus necesita cel mai adesea interventie chirurgicala.
Bine este ca atunci cand ai o fractura cat de mica sa nu ob osesti zona respectiva pentru ca este mai sensibila si poti din neatentie sa o patesti iar chiar daca cauza este una banala. Asa ca asculta sfatul doctorului si un an protejeaza umarul
Eu anul trecut pe vremea asta am cazut cu cursiera. Normal, era ca acum, umed carosabilul si mi-a patinat roata, asa ca mi-am rupt umarul. Asta pentru ca era noapte si nu am vazut cum cad, asa ca n-am reusit sa amortizez socul. Acum, dupa un an, vad ca sint ok. Mi-am reluat antrenamentele si fac flotari, tractiuni, trag de gantere... nu sint probleme. Ba am mai cazut de citeva ori cu cursiera si nu s-a intimplat nimic, m-am scuturat de praf si am plecat mai departre
Cred ca-i zicea asta, fractura pe os patologic.Doctorul nu mi-a zis nimic de fractura(eu am un chist osos acolo si zona era sensibila si am suferit o fractura mica). Deci el tot ce zicea era despre chist, doar la sfarsit mi-a zis atat ca trebuie sa tin 3 saptamani mana imobilizata.Si nu mi-a dat nici o indicatie ca sa nu fac, sa fac. Mi-a zis doar sa nu suprasolicitez zona pentru ca-i sensibil peretele chistului.
Deci nu mai inteleg nimic, oricum eu am avut la nivelul umarului, era fisurat osu(crapat) avea cam 2 3 cm.Deci scria fractura pe os patologic la diagnostic.