anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt indicate spalaturile vaginale? eu stiam ca nu sunt recomandate prea des, ci doar din cand in cand.in schimb cumnata mea imi spune ca ea nu se simte curata pana nu se spala si inauntru si ca nu este igienic sa te speli doar la suprafata.eu totusi merg pe ideea ca trebuie protejata si pastrata flora vaginala.problema e urmatoarea:eu fac foarte des cistita si din cand in cand ma mai trezesc si cu cate o ciupercuta, spre deosebire de cumnata mea care nu are nimic.nu am auzit-o sa se planga de asa ceva.deci...ce e de facut? pro sau contra spalaturilor vaginale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Contra!
Vaginul are capacitatea de a se curata singur!
Daca tot ii dam peste cap flora, riscam infectii si il sensibilizam, plus ca toata ziua cu irigator sau pompita se pot face rani, leziuni si de aici infectii, pana la cancer!
Trebuie sa avem grija la igiena exterioara, la sanatatea organismului, in general, ca femei sa ne ferim de raceli, cauza cistitelor si a altor probleme urogenitale.
Sunt femei care se spala cu mana goala, si daca au unghii lungi si vai, si murdare pe sub, pentru ca microbi oricum sunt, pe sub unghii lungi... e groaznic...mai rau isi fac sanatatii...

14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu sunt contra. Spalaturile vaginale se fac daca ai o problema, o infectie, altfel sunt recomandate mult mai rar decat o data pe saptamana. Poate cumnata ta are o imunitate mai buna, nu tot ce i se potriveste ei este universal valabil. Daca faci cistita recurenta, cauta cauza si trateaza-o. Poate ai constipatie cronica, poate ai vreo malformatie de vezica, poate partenerul tau iti transmite un germen care la el nu determina boala.

| micurutza2005 a răspuns:

Spalaturile se fac cam de 2 ori pe saptamana ca altfel se distruge o flora bacteriana care e benefica protectoare nu daunatoare faptul ca tu faci cistite nu e tocmai de la aia ca tu nu faci spalaturi ci pentru ca esti mai sensibila flora bacteriana este mai mult rea decat buna sau ai probleme cu rinichii de aia faci infectii, cistite, ciupercile se dezvolta in conditii de imulitate scazuta a organismului deci daca nu faci deloc spalaturi sa faci de2ori pe saptamana.si tu cu antiseptice dezinfectante, vaginale si ca sa te tratezi de ciupercute si cistite si ce mai zici faci spalaturi cu urmatorul ceai:cretisoara+galbenele+frunze de nuc+coada soricelului 150gr din plante (o lingura sau cate un plic din fiecare ceai)in3 litri de apa le fierbi5min.si faci spalaturi2sapt.de2x/zi si e foarte bun trat.numai ca ar trebui si sot sa faca ceva ca altfel iei iar de la el cipercutele si celelalte si astea se dezvolta si se modifica si devin rezistente in timp la tratamente si asa nu mai scapi toata viata atentie si la antibiotice pentru ca acestea intretin foarte bine ciupercutele din asta traiesc ele deci se distrug doar cu antiseptice dezinfectante antifungice si nu cu antibiotice succes.

tundenana
| tundenana a răspuns:

Cat mai rar facute spalaturile vaginale max o data pe saptamana, daca ai o infectie atunci se poate face un tratament cu solutii speciale prescrise de medic, care se folosete zilnic pe o perioada scurta de timp. Daca ai cistita care nu trece si revine mergi la un urolog, fa niste analize de sange, o antibiograma si apoi tratament antibiotic corespunzator, ciuperca poate fi candida (am auzit multe cazuri de cistita care merg in paralel cu candida, cunosc si o prietena buna ) cu care trebuie sa mergi la ginecolog... important e ca trebuie tratate amandoua in acelasi timp... asa ca recomandarea mea ar fi sa mergi la un urolog si un ginecolog... acolo poti pune intrebarea despre spalaturile vaginale... nu neglija problemele tale ca se pot agrava... in plus trebuie sa te gandesti si la partenerul tau (daca ai), daca tu ai o ciuperca atunci mai mult ca sigur ca si el are... degeaba te tratezi pe tine daca pe el nu il tratezi... asa ca mergi si la ginecolog si cere un tratament pentru amandoi si faceti tratamentul amandoi in acelasi timp... o sa vezi ca o sa scapi de cistita si ciuperca...

| nicky a răspuns:

Daca faci spalaturi vaginale mai mult de o data pe saptamana iti distrugi flora.

| mioara a răspuns:

CEL MAI INDICAT ESTE SA FACI SPALATURI CU GALBENELE SI SA TE SI TRATEZI

| miriam a răspuns:

Da, dar cu masura. Spalaturile frecvente distrug flora vaginala, astfel devine mai expus infectarii. El are puterea de a se proteja d microbi singur fara ca noi sa intervenim cu fel si fl d produse. Faptul ca tu ai anumite probleme si cumnata ta nu le are nu cred ca are legatura cu spalatul vaginului, las-o pe ea sa faca ceea ce crede de cuviinta si nu apleca urechea le ceea ce spune. Te sfatuiesc doar sa fii atenta pentru a nu avea alte probleme mult mai grave decat o cistita.

| Zoombe3 a răspuns:

Am avut o prietena care facea spalaturi vaginale foarte dese, in momentul de fata are probleme foarte mari, pe langa faptul ca nu mai poate face copii trebuie sa urmeze si un tratament medicamentos. Mucusul secretat de vagin tocmai de aia este acolo ca sa apere colul uterin de diverse boli.

| afrodita17 a răspuns:

Nu faceti dusuri vaginale mai des decat o data pe saptamana, chiar daca ati auzit spunandu-se ca dupa fiecare act sexual trebuie sa faceti spalaturi. Nu este asa, spalaturile dese accelereaza descuamarea mucoasei vaginale si totodata "spala" flora cu rol protector. Este bine sa faceti dus, dar nu intravaginal.

| Crissa_4407 a răspuns:

Da sunt indicate dar nu foarte des cel mai indicat este dupa un contact sexual

| Liana [] a răspuns:

CONTRA total.Aceste spalaturi, mai ales daca nu sunt facute corect, vor aparea muuule problemehappy Mai ales daca ai probleme cu ciupercutele.Eu te sfatuiesc sa NU faci. Exact, vaginul se curata singru prin curgerea unui lichid galbuiwinkingtongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cel mai bine este sa te duci la ginecolog si el iti va recomanda sau nu irigatorul. Depinde de fiecare persoana si cel mai bine este sa ti se dea personal tratamentul, diagnosticul sa fie al tau propriu si personal happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

GRESIT! orice ginecolog iti recomanda sa nu faci spalari vaginale daca nu ai o problema...prin spalari dereglezi "flora vaginala" si risti intr-adevar sa il sensibilizezi. In caz de ciuperci si alte infectii se recomanda spalari zilnice si ovule numai seara.Binenteles doar pe durata tratamentului!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am auzit astazi de la o tipa ca face spalaturi vaginale inainte si dupa contactul sexual si nu numai si eu i-am spus ca nu fac pentru ca nu este ok, doar in cazul in care imi recomanda un medic si ea mi-a spus ca vai, o sa an foarte mari probleme pentru ca se intalnesc microbi partenerului cu microbi mei si sigur o sa am probleme. Eu sincer nu am mai auzit asa ceva. Insa am auzit si i s-a si intamplat unei cunostinte ca dupa mai multe spalaturi vaginale sa se aleaga cu o frumusete de rana pe col care nu a scapat necauterizata, deci concluzia este ca NU SUNT INDICATE SPALARILE VAGINALE.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu va contrazic putin, pentru curatenia vaginului meu am zis sa fac spalaturi cu tantum rosa, am facut. ce a urmat? scurgere abundenta urat mirositoare.de la ce o fi? nu am folosit lenjeria altcuiva, nu am folosit alta toaleta decat pe cea de acasa si nu mi am schimbat partenerul...