anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt innebunit dupa vinul rosu si de curand am aflat ca sunt diabetic. Mai am voie sa beau vin?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Jumatate de litru de vin rosu pe zi cum ti-a fost recomandat mai sus te va omori in maxim 2 ani. Ai voie un pahar de vin rosu la ocazii, hai sa zicem o data pe luna, maxim. Iar un pahar inseamna 200 ml. Atentie la glicemie dupa ce il bei. Riscul este sa creasca destul de mult in primele 2-3 ore si sa scada dramatic in urmatoarele 6-8 ore.

6 răspunsuri:
| monicaclaudia a răspuns:

in general un diabetic nu ar trebui nici macar sa simta mirosul de acool ((

| monicaclaudia a răspuns:

UN pahar de vin la masa adica 1/4 adica aproapre jumatate de litru pe zi )care e cca 6 gr de alccol pur la zi
se stie ca alcoolul e un inhibitor dela alfa-glucosida care e are proprietatea de a absorbire glucoza

| gabriellas a răspuns:

Eu am citit ca un pahar de vin rosu este chiar indicat diabeticilor. Dar nu mai mult.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sotul meu era pasionat de vinuri, asta pana cand a fost diagnosticat cu diabet. Ideea e ca, daca esti sub tratament, consumul de vin iti va scadea glicemia, iar daca nu iei tratament, vinul poate ori sa iti scada ori, paradoxal, sa iti creasca gligemia, si risti sa intri in coma. Asa ca stai departe de vin daca tii la sanatatea ta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde ce tratament iei. In orice caz, ai voie sa gusti din cand in cand o gura de vin, dar daca depasesti "gustatul", o faci pe riscul tau... In orice caz, vorbeste cu doctorul tau.

| marinache a răspuns:

Consumul de alcool influenteaza secretia de insulina si, uneori, poate duce la diabet, deci nu cred ca ar fi o idee buna sa mai bei vin, daca te stii diabetic. Totusi, cere si parerea unui medic.