| dexterproximus a întrebat:

Sunt insarcinata in 3 luni si pentru ca am ceva probleme cu sarcina stau acasa in medical.Am observat ca medicul mi-a bifat pe foaia de concediu in dreptul rubricii sarcina si lauzie cu 85% plata.Asta reprezinta concediu prenatal sau concediul prenatal trebuie sa se ia mai tarziu si dupa ce faci o cerere prealabila? Ma intereseaza pentru ca am inteles ca prenatalul se plateste 85% din brut.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu reprezinta nici una si nici alta, este doar concediu medical. Concediul prenatal si postnatal se acorda la cerere si impreuna sunt de 126 zile, de regula se acorda in transe aproximativ egale, respectiv cu 63 de zile inainte de nastere si 63 zile dupa nastere, dar se pot si compensa, acordandu-se mai mult la unul sau la altul, in asa fel incat cel postnatal sa fie de cel putin 42 zile. Numai bine!

| andreeaaa1 a răspuns:

Buna! Nu it pot raspunde la intrebare, dar iti voi ura o sarcina usoara si bebelusul tau sa fie sanatos.:*