| Nikcoletta a întrebat:

Sunt insărcinată in 5 săptămâni şi prietenul meu îmi cere sa fac avort deoarece am 110 de kg şi crede că nu pot duce sarcina până la termen. Nu ştiu ce să fac. Dațimi cât mai multe păreri si sfaturi despre obezitatea în sarcină.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Daca vrei sa fii o criminală mergi si omoarăl!
Cum ar fi fost ca Maica ta sa te fi avortat pe tine.
Am o prietena care are 4 copii
Ea are 120 Kg si a născut
4 copii perfect sănătoși

Acum este însărcinată cu cel de al cincilea copil

Pe toti i-a născut prin cezariană

suntserios
| suntserios a răspuns:

Noi să îți dăm sfaturi? Nu crezi că medicul trebuie să îți dea sfaturi?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca prietenul tau nu e ginecolog, sa taca naibii. Altfel, mergeti frumos LA UN DOCTOR!

| dannyel86 a răspuns:

Ar trebui sa te gandesti la renuntarea sarcinii numai in cazul in care medicul iti recomanda acest lucru (daca iti pune in pericol propria sanatate). Asta presupune sa mergi mai des la controale, pentru ca fatul sa fie sub supraveghere constanta pe durata sarcinii. Daca aceasta evolueaza normal (si data fiind situatia ta de persoana supraponderala), cred ca putem vorbi doar de nastere prin cezariana. Sanatate multa! happy

| johnnny123 a răspuns:

Eu cred că tu suferi de o boală care se numește mitomanie...

Uite doar câteva dintre lucrurile pe care le-ai scris pe situl ăsta:

25 Mai 2020
Sunt însărcinată in 2 luni.

28 Iunie 2020
sunt însărcinată în 7 luni

28 Ianuarie 2021
Sunt însărcinată

22 Februarie 2021
Mi-a întârziat menstruatia. Aveți idee care sunt riscurile unei sarcini?

24 Aprilie 2021
M-am despărțit de prietenul meu și sunt însărcinată

25 Aprilie 2021
Dacă rămân însărcinată în următoarele luni are ceva?

19 Mai 2021
Sunt însărcinată in 6 luni

| RoCkKiD a răspuns:

E adevarat ca la greutatea asta ai sanase mari de complicatii insa, daca nu ai deja deca afectiuni atat timp cat iti faci analizele si mergi in mod constant la controale sansele sunt de partea ta sa duci sarcina la bun sfarsit.

Eu zic sa incepi prin a gasi un medic de profil cu care vrei sa nasti. O sa iti recomande niste analize si o sa iti spuna care e starea de fapt, apoi poti decide in cunostinta de cauza.

| Brizbriz a răspuns:

Avort faci daca ai motive FOARTE intemeiate relativ la a nu avea un copil

dar, dpdv medical, sa faci avort numai ca esti grasa, asta CHIAR E O TAMPENIE, si daca ar fi real, NU prietenul trebuie sa iti spuna asta, ci ginecologul, prietenul s-ar FOARTE putea sa nu vrea copil, asa ca vine cu scuze ABSOLUT KRETINE sa faci avort angry

iar sfaturi... hmmm, una serios obeza vine la urgente si se plange de dureri de burta, si... SURPRIZA, o durea burta pentru ca era insarcinata cu gemeni, si nu stia, asa ca au ajutat-o sa nasca, cu alte cuvinte a dus la termen sarcina cu gemeni fara sa isi dea seama, si apoi a avut gemeni FOARTE SANATOSI

| Nirvanaaa a răspuns:

Asta stabilesti cu medicul, nu decide el ca nu poți duce tu sarcina. Sunt destule femei la kilogramele astea care au născut. Bineînțeles, atent monitorizate.
Tare imi e ca ii e mai mult frica de responsabilitatea de a fi tata decât ca nu duci tu sarcina la capăt.

| Sophieka a răspuns:

Nu stiu cum va puteti gandii la asa ceva...Si daca esti asa de mare, de ce ai ales sa ramai insarcinata? Sau nu v-ati protejat si a venit copilul nepoftit? La medic nu ai mers, vrei sa mergi doar pentru avort, ha?
Nu se numeste avort ce vrei sa faci...Ci omorarea propriului copil.
Fain "barbat" ti-ai gasit...Defapt cine se aseamana, se aduna.

| haileewatson a răspuns:

Doctorul tau ar trebui sa-ti dea sfaturi! Da, la 110kg iti risti viata ta si viata fatului. Slabeste mai intai si dupa fa copii.

| Editocroci a răspuns:

Am o vecină obeză care a născut acum câțiva ani. Copilul e bine.

| Cozmea022004 a răspuns:

ORICE AR FI NU FA AVORT, e pacat de la Dumnezeu sa faci avort, practic omori sarcina

| suntserios a răspuns (pentru Cozmea022004):

Și dacă medicul îi zice că nu poate duce sarcina, ce facem?

| Cozmea022004 a răspuns (pentru suntserios):

Asta este...macar nu omoara ei bebelusul. Un eveniment negativ

| AndreiJurca a răspuns:

Fa cum vrei tu. Lasa-i pe aia cu dumnezeii lor. Dar daca te decizi sa pastrezi copilul... Dupa 12 luni de la nastele mai da jos din kg. Crede-ma nu e asa greu!

| DrDoolittle a răspuns:

Buna seara. Sunt studenta la medicina in an terminal și am văzut multe cazuri asemănătoare și mult mai grave. Lucrând sub îndrumarea unui medic pot sa îți spun ca nu numărul de kg dictează cât de sănătos esti tu sau copilul. Poți liniștita sa ai 110 kg și sa ai colesterol, glicemie și tensiune perfect normale dar asta trebuie analizat de către o persoana competentă. Trecând peste acest aspect, de cele mai multe ori pericolul de avort spontan sau naștere prematura sunt cauzate de hipertensiune care la rândul ei, in sarcina, provoacă alte probleme precum "epuizarea inimii", retenția electroliților, saturație scăzută a oxigenului șamd. O pacienta supraponderala este perfect apta de a duce o sarcina la termen atâta timp cat problemele de genul (hipertensiune, glicemie crescută etc) sunt ținute sub control, fie el medicamentos sau schimbări in stilul de viața. Controalele se vor efectua la fiecare 2 săptămâni și se vor face analize lunare sau in diferite stagii ale sarcinii. Dacă pana acum ai dus un stil de viața nesănătos nu e târziu sa începi sa faci schimbări începând de acum. Poate avea doar beneficii asupra ta și a fetusului. Numai bine!