| Nikcoletta a întrebat:

Sunt insarcinată şi am astm şi pe deasupra am 95 de kilograme. Medicul mi-a zis că astmul nu poate să-mi afecteze sarcina dar eu am citit pe internet că astmul poate provoca complicații sau chiar naştere prematură.
Ştie cineva dacă este adevărat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu tot ce scrie pe Internet este adevărat. Cine scrie, cine spune, pe ce se bazează?

| Nirvanaaa a răspuns:

Pe internet și pentru o durere de cap zice ca ai vreo tumora. Dacă medicul ți-a zis ca e ok. atunci e în regula, nu afectează.

| RxTx a răspuns:

Cunosc o femeie ce a facut 4 sănătoși copii si are 130Kg

| unnumefrumos a răspuns:

Nu poti sti cum va evolua astmul tau in sarcina. Se poate agrava, ameliora sau nu se va schimba fata de perioada de dinainte de a ramane insarcinata. Ceea ce se stie este faptul ca astmul se va manifesta mai putin pe perioada sarcinii, cu cat anterior era mai bine controlat. Daca astmul se va agrava in sarcina, atunci aceasta se va intampla in special in trimestrul 2 sau 3 de sarcina, cu un varf in jurul lunii a sasea

Da, este sigur sa folosesti in sarcina medicamente pentru tratamentul astmului. De fapt, medicul pneumolog iti va recomanda sa folosesti tratamentul inhalator pentru a controla astmul in sarcina.