anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt instabil emotional/psihologic (nu stiu cum sa descriu)
in fiecare toamna/iarna, devin... nu stiu cum sa zic. paranoic, negativ, resping pe ceilalti. ceva in genul.
zic paranoic pentru ca mi se pare ca lumea se poarta urat cu mine si incerc sa ii alung de langa mine, desi la o privire mai atenta sau prin intermediul altora imi dau seama ca nu e asa.
astazi tocmai ce eram aproape sigur ca o sa ma despart de prietena mea, pentru ca o sa cadem amandoi la comun acord in urma unei discutii care trebuia sa se intample, dar in schimb ea mi-a aratat ca ma insel si ca era doar in mintea mea faptul ca mi se parea ca nu o mai interesez sau ca nu ma mai iubeste.
planuisem sa scriem amandoi intr-un tabel separat pentru amandoi(dc sa ramanem, dc nu, ce ne deranjeaza. ce sa schimbam etc), ca apoi sa confruntam realitatea si sa vedem ce se intampla. pana a venit seara cand trebuia sa se intample, eu deja scrisesem, iar cand mi-a dat ea ce a scris, am fost socat ca ea peste tot a scris chestii opuse la ce ma astepam (dc sa mai fim impreuna= pentru ca te iubesc tăntălache; etc)
simt ca ma duc pe apa sambetei...
nu as vrea sa consult un psiholog, nu ma simt pregatit de asa ceva.
sunt extrem de confuz de ce mi se intampla!
spuneti-mi daca exagerez eu sau chiar am o problema?
va confruntati si voi cu perioade ciclice in care sunteti mai altfel?
ce credeti ca ar trebui sa fac? din ce perspectiva sa privesc?
va rog detaliati si nu imi dati doar un raspun simplu aruncat : cauta un psiholog.
PS. nu ma pot baza pe prietena sa dicut despre asta. nu ma ia prea mult in serios cu asta

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Astaeparereamea a răspuns:

Urmarindu-ti raspunsurile vad ca esti un pic coleric si ti se pune pata pe orice si oricine te deranjeaza, mai ne scrii ca nu te poti baza pe prietena ca sa conversezi cu ea in aceata problema a ta, buuuun. Stau si ma gandesc daca nu cumva constiinta iti provoaca aceasta stare de instabilitate, vad ca ai peste 20 de ani iar prietena ta nu era decat o copila, minora, de 16 ani care prin nu stiu ce tertipuri folosite de catre tine a acceptat sa fie a ta prietena, ne dai detalii in raspunsurile tale cum ca ai aflat ca este o curva, asta ai raspuns la o intrebare postata de tine dupa care ai trecut-o sub incidenta anonimatului (precum multe altele), si ca nu mai simte aceeasi atractie sexuala fata de tine, asa ai scris sau mint? Multe dintre relatarile tale se bazeaza numai pe povestea voastra de dragoste si tot de-aici iti vine aceasta stare de nesiguranta/frica/apatie, eu zic ca tot intre voi doi trebuie sa va puneti lucrurile la punct si sa decideti daca mai continua relatia voastra sau nu.ori e alba ori e neagra. Daca continuati sa va mintiti unul pe altul tu o sa te imbolnavesti cu capul iar ea bine mercii o sa-si gaseasca altul, daca vezi ca ceva scartaie trebuie sa discutati intre voi doi ca o relatie fara comunicare intre parteneri nu este relatie. Poti sa ma injuri dar asta e parerea mea!

| rino90 a răspuns (pentru Astaeparereamea):

Incet, dar sper ca o sa ma adun.
multumesc

10 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Psihologul nu prea are ce face,daca tu nu vrei sa te ajuti singur.
Faptul ca realizezi,totusi,ca ceva nu e in regula cu tine,este un prim pas pe drumul cel bun.
Posibil si probabil ca esti nemultumit de tine in sinea ta.
O lipsa de incredere in propria persoana,o nesiguranta surda care iti mocneste in suflet de ani de zile si rezultatul il traiesti acum,in viata ta cotidiana.
Nu garantez ca e asa,tu trebuie sa te analizezi exact,sa fii sincer cu tine insuti si sa cauti ce anume te dezamageste la tine.
Daca tot esti adeptul listelor,incepe prin a face o lista personala in care sa notezi si ce nu-ti place si ce iti place.
Negru pe alb,te-ar putea ajuta sa cuantifici corect situatia, pentru ca intotdeauna avem tendinta sa ne auto-cocolosim, sa ne aparam, sa ne ascundem pana si de noi insine!
Pana si o intamplare care te-a dezamagit, studiaz-o pe tine.De ce te-a nemultumit,cum ar fi trebuit sa fie,ce ar fi trebuit sa faci sa nu te nemultumeasca,ce ai facut,de fapt...
Posibil sa ai o si astenie de toamna,asa cum o gramada de persoane au astenie de primavara!
Vreau sa spun ca,posibil ca timpul urat,cerul acoperit de nori,lipsa soarelui sau ploaia si frigul care urmeaza verii sa iti produca si o mica depresie,cumva trecatoare, din moment ce numai toamna ti se intampla.
Si, cauta tot in tine, metode sa infrunti starea asta.
Obliga-te sa gandesti pozitiv, orice s-ar intampla si accepta consecintele cu calm.Cu umor, chiar.
Fa-o ca pe un exercitiu zilnic, impune-ti sa zambesti, cauta surse de bucurie in orice si echilibreaza-te.
Nu sunt psiholog, dar am trecut prin stari de genul asta si am avut nevoie doar de mine.Eu vedeam stramb lucrurile si cautam cauza, o gaseam si totul se indrepta de la sine.
Incearca.
Poti!

| Remus13 a răspuns:

Spune-i cuvinte care s-o impresioneze, scoate-o in oras, adu-i la intalnirea voastra un buchetel de flori.

| NagatoTenseiHD a răspuns:

Eu ti-as recomanda sa o inpresionezi intai cu flori, trandafirii, o cina romantica ..chestii de genu, in fine. Dupaceeia te duci si o intrebi mie imi merge de fiecare data sper ca ti-am fost de ajutor. Bafta proumbeilorwinking. Si sper sa va impacati.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru NagatoTenseiHD):

Cât de banal şi clişeic...

| rino90 a răspuns (pentru NagatoTenseiHD):

Nu asta e ideea la tot. nu asta e probmema mea, ca trebuie sa ma revansez fata de ea.
problema e ca am impresia ca ma duc cu cucu sau ceva de genu

| xBya a răspuns (pentru NagatoTenseiHD):

Ce a intrebat el si ce ai raspuns tu. Ma mir ca te`ai abtinut sa ceri mult dorita funda.

| rino90 a răspuns:

Mda... Nu am problema in dragoste!

Va rog. Nu mai dezbateti pe tema asta ca nu asta ma intereseaza pe mine.

| xALeXdXx a răspuns:

Of doamne! din cate inteleg esti un tip retras/singuratic. Cand ti se pare ca cineva te respinge gandeste-te la niste clipe placute din viata ta ca sa te mai "imbarbatezi" dupa incearca sa comunici mai mult cu persoana respectiva ca sa aflii ce crede despre tine fi si tu un pic mai cu "tupeu" ...in legatura cu iubita ta, incearca un trandafir si discret sa fie un cartonas cu o declaratie de dragoste(in declaratie incearca sa pui toate sentimentele pe care le simti pentru ea prin cuvinte dulci ) prins de tulpina/coada, cand te duci sa il dai tine mana pe cartonas ca sa nu-l vada, dupa fii atent la reactia ei si poate reusesti.
p.s. in declaratia de dragoste fi cat mai sincer!

| geraldsmerea a răspuns:

Si eu sunt instabil emotional da la mine e diferit totusi te inteleg si se bazeaza psihic asta mi-a zis iubita mea incearca singur sa te auto corectezi