| Advvrt a întrebat:

Sunt interesat de lentilele de contact si as vrea sa imi spuneti cei care folositi, cum este. E mai convenabil? Cat de des trebuie schimbate? Te obișnuiești repede? Si de unde imi recomandați sa cumpăr? Stiu foarte putin despre ele. Decât ca se schimba regulat si trebuie tinute intr-o soluție specială. Va rog ajutati-ma.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alina2k18 a răspuns:

Banuiesc ca vrei de vedere deci cu dioptrii nu colorate.
Pai iti face medicul reteta pentru lentile ca sunt dioptrii diferite fata de ochelari.
El iti face un test la lentile sa vada cum le suporti, etc.
Sunt usor de pus/scos, te obisnuiesti repejor.
Grija mare la igiena, port de peste 10 ani si doar de 3 ori am patit niste chestiute :D dar au fost de la machiaj... in ultimii 4 ani nimic
EU le schimb la o luna, dar sunt si saptamanale si zilnice.
Eu mi-am luat noul tip de la medic gen, le-a comandat el dupa ce am purtat lentilele de proba - gratuite- si dupa luat de pe net.
De vreo 3 ani port Alcon Air Optix, inainte am purtat multi ani Bausch&Lomb, eu am astigmastism miopic deci am nevoie de lentile torice.
https://www.contact-lentile.ro/
De aici cumpar de ceva ani, foarte seriosi, preturi bune.
Referitor daca e mai convenabil pai... financiar nu prea este;) te costa cam 1000 lei /an solutie+lentile.
In rest ca si confort iti dai seama ca nu se compara cu ochelarii;)

3 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Eu am mai discutat cu unii cu altii, am si un prieten care a incercat la un moment dat si s-a lasat de ele. Mi se par RIDICOL de scumpe si daca nu ai ochelari de-aia gen fund de borcan (de pe la -5 incolo) sau sa nu poti purta ochelari normali din diverse motive (poate esti ninja), atunci POATE ca ar fi avantajoase. Pe de alta parte, trebuie' sa le tot scoti in diverse conditii, nu poti dormi cu ele pentru ca risti sa iti trosnesti ochii rau de tot, si costurile sunt ridicole. Niste ochelari cu protectii si lentile Essilor ii scoti in maxim 350 RON daca nu vrei eu stiu ce rame SF, si de purtat ii porti macar vreun an. Lentilele, pe de alta parte...

| Eireann a răspuns:

Am mai raspuns la o intrebare asemanatoare. Lentilele de contact sunt de multe feluri. Cele mai comune si relative ieftine sunt cele de o luna. Le porti 28 de zile si apoi le arunci. Alta varianta mai scumpa dar mai igienica sunt cele de unica folosinta. Cele de tip day&night teoretic pot sa fie purtate 28 de zile fara sa le scoti decat poate o data pe saptamana sa le cureti cu solutie - sunt foarte scumpe in opinia mea si nu pot fi purtate decat de anumite persoane, daca ai ochii uscati de exemplu nu sunt indicate. De obisnuit sa le porti da, te obisnuiesti repede dar nu e recomandat sa le porti mai mult de 8 ore pe zi. Deci clar trebuie sa ai si ochelari. Cu pusul si scosul e mai greu, dureaza cam o jumatate de ora primele dati, chiar mai mult. De cumparat le cumperi prin oftalmolog, el o sa iti si recomande ce e potrivit pentru ochii tai. Sunt destul de scumpe. Eu am cateva perechi de unica folosinta si le mai port daca merg in oras la un eveniment sau vreau o schimbare dar nu as fi dispusa sa port zilnic.

| ClatitaCuMiere a răspuns:

Eu nu am dar e bune. Adica iti face ochiii albastri si le schimbi cand scrie pe spate