Nu esti intr-o situatie grava, esti pe cale sa faci un lucru intelept pentru sanatatea si frumusetea dintilor tai. Nu te va durea deloc, nu are ce sa te doara.
Nu te ingrijora, ca nu e asa groaznic pe cat pare la inceput. Am purtat si eu aparat 4 ani si nu am murit. Cand ti-l pune o sa simti un usor disconform, pentru ca dureaza cam o ora, timp in care trebuie sa tii gura destul de deschisa, iar apoi dureri nu vei avea decat 1-2 zile pe luna, mai precis dupa ce mergi la control pentru a ti-l strange. In rest, e foarte ok, poti manca orice, cu conditia sa ai grija la chestiile tari, precum mere, nuci, alune sau popcorn. Cel mai bine e sa feliezi totul si sa mesteci incet. Nici guma nu se lipseste, asa ca nu prea ai restrictii. Trebuie numai sa ai o buna igiena orala si la scoala sa ai grija ce mananci ca sa nu ti se coloreze aparatul. Apropo de colorat, o poti ruga sa iti puna sarme colorate, de alta culoare in fiecar eluna; mie mi s-a parut foarte tare chestia asta. Multa bafta si dinti frumosi si sanatosi!
Eu am purtat 3 ani si fix si mobil. E putin deranjant la inceput ca e un corp strain dar te vei obisnui foarte repede.Nu doare nimic! Poti manca orice dar cu grija ex:alune, spart seminte, mere din care musti. E foarte ok aparatul si trebuie luat ca atare:o ncesitate.
PS:pERIAJ atent si des obligatoriu. Te sfatuiesc sa folosesti apa de gura daca nu o foloseai cu atat mai mult daca e un aparat fix pentru a preveni aparitia cariilor.Deci insista mult la periaj!
Nu te ingrijora. cea mai buna prietena a mea are aparat dentar de 4 ani, nu i-a iesit barbia in fata si mananca absolut orice(chiar mesteca si guma)
bafta:*
Stai linistita, nu te doare deloc. Eu mi-am pus aparat dentar fix acum 5 luni aproximativ, nu regret deloc chiar sunt foarte fericit ca mi l-am pus.Doctorul mi-a spus sa nu mananc multe lucruri , de exemplu seminte sau sa mestec guma, dar nu prea il ascult ...succes