anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt intr-o situatie disperata! Am chiar in fata doi dinti cariati care arata foarte rau si am tot amanat sa ma duc la stomatolog. Astazi cand am mancat mi s-a rupt unul dintre ei, dar nu din radacina, ci o parte care parea a fi "putrezita". Acum se vede jalnic in fata si nu stiu ce sa fac! Ma gandesc sa-l scot de tot dar nu stiu daca va mai creste. Mentionez ca sunt adoloscent si am auzit ca ar mai fi sanse sa creasca pana la 18 ani. In orice caz trebuie neaparat sa ma duc la stomatolog dar pana atunci vreau ceva, o vorba care sa ma linisteascasad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cookieshor a răspuns:

Draga @nosferatu15, fii calm si nu te mai gandi la asta...
daca nu ai dureri totul e spre bine si incearca sa nu zambesti cu dantura nimeni nu va observa nimic.hee hee
Iar daca deja dintii de lapte ti-au crescut deja nu o sa mai iasa altii, din pacate.sad
Dar iti faci curaj si de duci la dentist, iti pune dintisori noi nouti si VOILA! Esti ca nou!
multa bafta si sper ca te-am ajutat!
Numai bine!wave

| nosferatu15 a răspuns (pentru cookieshor):

Din pacate se observa daca vorbesccrying... Oare cat ma costa sa-mi pun unul nou?

7 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Nu avem ce sa iti facem noi de la distanta. Suna azi la stomalog si fa-ti o programare. Nu il scoate ca nu e fir de par sa iti creasca la loc si va trebui sa iti faci implant care e costisitor.
Mi s-a crapat si mie un dinte din fata insa nu prea se vedea, dar m-am dus la stomalog, in jumatate de ora l-a rezolvat si nici macar nu m-a durut.
Nu mai sta pe ganduri pentru ca acele carii se tot maresc si daca ajung la nervi, aceastia trebuiesc scosi si apar o droaie de complicatii. Asa ca fuguta la medic, pana atunci nu iesi din casa sa nu te vada nimeni si incearca sa mananci chestii usoare supa, pireuri etc sa nu iti mai fortezi dintii cu mestecatul.

| eaglewatch01 a răspuns:

Dentistul singura solutie.De crescut.....nu mai sint sanse.Imi pare rau, dar nu e un capat de tara. Extras si o lucrare nu face rau nimanui la anii astia.

| oxxy05 a răspuns:

daca nu era dinte de lapte, adica nu era sigur, nu va mai creste. Am un coleg care joaca fotbal si de pe la 14 ani a fost lovit cu mingea in fata si i-a cazut un dinte. Mergi cat mai repede la stomatolog si iti va pune altul, daca particica ramasa este inca sanatoasa iti va lipi alt dinte peste iar daca nu iti va lua masuri si iti va pune alt dinte. Nici nu vei observa ca lipseste pentru ca dintele pus va fi la fel ca ceilalti. Nu te ingrijora! Dar pe viitor ai amre grija de dantura ta si spala-te regulat pe dinti de 2 ori pe zi sau macar o data. Ai grija ce faci nu mai amana mersul la stomatolog ca la 25 de ani o sa ramai "chel" in gura. O zi buna! happy

| Lussii a răspuns:

Nu cred ca mai sunt sanse sa creasca deci cel mai bine ar fi sa te duci la dentist.Nu stiu cat de grava este situatia dar scapi usor cu niste plombe.

| adriandamian a răspuns:

Eu zic sa nu-l scoti, si... daca e de lapte va creste altul, si zic sa nul scoti deoarece si eu am avut carii si daca incerci sa il scoti o sa te doara, nu incerca sal scoti sau sa "dai cu limba", pana mergi la stomatolog rabda, altceva nu stiu ce sa-ti spun

| mt6578Dd655 a răspuns:

Soramea mai mica a avut fix dinti din fata aia doi cariati si nu erau de lapte apoi s-a dus la dentist sa ii puna o placa ca sa acopere dar din pacate a trebuit sa si scoata dar ca vroia sa aiba un zambet frumos si a durut-o dar oricum dupa ia pus dentista doi dinti albi si identici cu ceilalti si gata! acum nu o mai doare nimic si are un zambet minunat, si eu am strunga dar...nu ma plang asa tare