O masa musculara mare necesita o cantitate mai mare de energie (energia noastra o reprezinta macronutrientii care la randul lor formeaza kcal sau simplu: caloria). O data oprit antrenamentul (adica stimularea țesutului muscular), mușchii nemaifiind stimulati/tensionati/obligați să crească, organismul isi va retrage o parte din masa considerand-o "neimportanta" asta doar pentru a "economisi" din energia consumata. Dar, noi oamenii suntem niste mașinării perfecte, iar pintre multe altele avem si Memorie Musculara, organismul memorează orice modificare, daca de exemplu ti-a luat 2 ani sa ajungi la o anumita forma, iar din nu stiu ce cauza te lasi de sport pentru nu stiu ce perioadă în care pierzi tot, la un momentdat daca te vei apuca iar, e mai mult decat probabil ca in loc de cei 2 ani de munca in care ti-ai obținut "corpul dorit" sa-ti fie necesari decat 1 an sau poate 1 an si putin. Asta in functie de tine, decat de serios si corect esti cu antrenamentele, alimentația, odihna.
Nu am inteles, cum adica daca esti la dieta nu mai ai timp de sport?
Daca nu asociezi dieta cu sportul, poti pierde masa musculara doar si tesutul adipos sa ramana tot acolo.
AnemonaP întreabă: