anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt leneș dacă nu am nici-un chef să fac lucruri pe acasă? Adică nu că nu fac chiar nimic,dar mă refer în general la curățenie. Nu mă simt în regulă psihic,mă simt obosit și plictisit de majoritatea lucrurilor. Plus că mă simt și foarte obosit de la muncă câteodată, ieri nici n-am avut pauză de masă și abia mă mai țineam pe picioare la 23:00 când trebuia să plec și nici nu prea dorm bine sau suficient.
În timpul liber mai stau încercând să mă odihnesc sau mai ascult muzică,ori mă joc ceva. Mai demult chiar adoram să fac curățenie,să spăl vasele și lucruri de genul ascultând muzică, dar acum parcă nu mai e la fel...Am aproape 20 de ani dacă contează cu ceva și sunt băiat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| adryang78 a răspuns:

Mai demult încă nu erai adult, cu grijile, problemele și stresul zilnic al unui adult. Dacă ai 2- de ani, abia acum intri în viață ca bărbat, probabil s-a acumulat și oboseala, nu este niciodată ușor să treci de la condiția de copil sau adolescent la cea de adult responsabil. Dar încet-încet se vor așeza toate pe făgașul lor. happy

17 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu-ti place sa faci curatenie, clar. Nici mie. Dar stiu că trebuie facută.

| Violleta2022 a răspuns:

Te vei odihni mult mai bine daca pui mana sa faci curatenie in casa, fiindca satisfactia casei curate iti da o liniste sufleteasca si un somn mai bun.
Ascultarea muzicii sepoate face si cand faci curat in casa, cand gatesti sau cand speli rufe!
Culcarea trebuie sa se faca inainte de ora 22, ca sa ai un somn lung si odihnitor!

| Garrix2004 a răspuns (pentru Violleta2022):

Ajung acasă de la muncă la aproape 00:00, cât mai mănânc ceva și încerc să adorm se face 1 și dorm până la 7-8, mai rar până la 9. Chiar îmi place când fac curat, doar nu m-am simțit motivat mai de nimic în ultima vreme.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Garrix2004):

Motivatia ar trebui sa vina din interiorul tau!
Poate este necesar ca sambata si duminica sa te culci devreme, la 9-10 seara, ca sa recuperezi orele nedormite din timpul spatamanii.
Cat priveste curatenia, ar trebui sa-ti impui un anume program, sa faci curat odata pe saptamana si in restul saptamanii sa intretii curatenia.

| gabicoo a răspuns:

Stai să vezi cum va fi la 50 de ani. laughing

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

La ora 23:00 nu mai face nimeni curatenie.
"lenea" ta e pe fond psihic, nu ai motivatie.
Daca vorbesti de depresie, atunci faptul ca nu faci curatenie e doar un simtom. Este o manifestare exterioara a ceea ce simti tu in interior.
Cum crezi ca au ajuns acei Hoarders in situatia in care au ajuns? De sanatosi? Tot depresie.
Depresia trebuie tratata. Mergi la psiholog. Cat mai repede!

| Garrix2004 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu știu dacă e depresie, dar mulțumesc pentru răspuns. Doar mă simt mereu obosit chiar dacă nu pot dormi și mă simt cumva foarte epuizat emoțional și psihic. Și nu fumez sau să consum alcool, știu că nu așa treci peste probleme. Momentan vreau să-mi strâng bani pentru dentist, oricum mulțumesc și pentru sugestia legată de psiholog.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Garrix2004):

Ai grija de rutina ta si te vei odihni mai bine, ai sa vezi.
Te poti ajuta cu Somnofort, jumatate de comprimat. Contine melatonina si vei adormi mai usor.

Faci ceva gresit: mananci inainte de culcare.
Normal ca nu te poti odihni, cand stomacul tau are treaba.
Inteleg programul anapoda, dar incearca sa mananci ceva pe la 7-8 seara. Digestia dureaza circa 3 ore, numai bine pana te culci.

| Garrix2004 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Înțeleg ce spui, doar că nu prea am de ales uneori. Cum vin acasă la 11 și ceva seara simt că îmi e foame. Plus că câteodată nici nu pot mânca la muncă din cauză că e o șefă de tură care nu-și ia pauză și nu o pot face nici eu, e mult de explicat. Azi și ieri cât nu am mâncat la muncă mă simțeam foarte slăbit și azi când am ajuns acasă mă durea stomacul îngrozitor când am băut apă doar, mă simt mai în regulă acum după ce am mâncat. Știu că nu e în regulă, dar nu prea pot decide când să mănânc. Îți mulțumesc foarte mult oricum pentru sugestii și sfaturi!

Atunci alege ceva foarte usor. O supa calda.

Nimeni nu poate functiona 8 ore pe stomacul gol. Ai sa ajungi la Dr.
Spune-i sefei aleia ca tu ai nevoie sa mananci la fiecare 4 ore, ca asa a recomandat medicul.
Uf, ce conditii de munca.

| StoicAnalysis a răspuns:

E de la modul cum iti menegeriezi tu timpul. In mod normal, trebuie sa faci cumva sa ai macar 6-7 ore de somn. Si conteaza destul de mult pe ce schimb ai locul de munca. Daca ai schimbul de dimineata, recomand sa te trezesti cu o ora inainte de a pleca de acasa. In ora asta sa iti faci tabieturile tale si ce mai ai tu de facut si pana sa pleci de acasa, deja esti fresh. Altfel, daca tu pleci de acasa direct dupa ce te-ai sculat, atunci cand o sa ajungi la munca, o sa ai o prima parte a zilei foarte prost inceputa si plina de somnolenta.

Si apoi cand te intorci de la munca, daca esti schimbul de dupa amiaza si vi acasa seara, ar cam fi cazul sa faci un dus, sa te speli pe dinti, si sa te culci direct. Ca apoi de dimineata sa incepi sa faci ordine prin casa.

Dar daca esti pe schimbul de dimineata, atunci cand ajungi acasa, nu fa greseala sa te pui direct in pat sau pe scaun sub pretextul ca te relaxezi, pentru ca nu vei mai avea chef sa misti nici macar un pai si vei sta asa somnolent mult si bine. In schimb, imediat cum ajungi acasa, apuca-te de facut prin casa ce mai ai de facut si abia apoi daca nu mai ai nimic in program, poti sa trandavesti cat vrei.

| Garrix2004 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Mai mereu sunt schimbul doi, adică de la 14:30 până la 23:00 și doar dimineața dacă aș avea niște timp, dar nu simt deloc motivație pentru nimic, doar vreau să treacă ziua odată dacă nu-i nimic interesant, oricum e aceeași rutină zilnic. Acum nu spun că sunt un neîngrijit și că e groapă de gunoi în casă, doar am lipsă de motivație legat de multe lucruri.

| DandG2304 a răspuns:

Ai nevoie de odihna si, cel mai probabil, o sa dormi cateva zile pana cand iti revii complet. Parerea mea este ca e normal sa nu ai energie sa faci nimic.

| Garrix2004 a răspuns (pentru DandG2304):

Chiar mi-aș dori să pot dormi mai bine, dar mereu mă trezesc natural foarte devreme și nu mai pot adormi înapoi. Nu știu cum unora le e atât de ușor să doarmă până târziu, mi se pare un chin...Mulțumesc pentru răspuns!

| DandG2304 a răspuns (pentru Garrix2004):

Si eu fac parte din categoria de oameni care dorm putin (dorm 6 ore si ma trezesc cel tarziu la ora 9 - adica daca dorm la 5, la 9 sunt sus).
Oboseala psihica atrage dupa sine si oboseala fizica (din experienta), prin urmare trebuie sa te ocupi putin de partea asta. Fa cateva exercitii de respiratie inainte de culcare si mediteaza.

| EPoX815 a răspuns:

Daca de acum incep astea...