| Tskkkkk a întrebat:

Sunt o adolescenta, când eram mica aveam niște pete negre pe cap, ele "transformanduse" in fire albe de par (am descoperit asta doar la varsta de 10 ani, până atunci am avut parul blond catre maro). Recent, au început să se extinda pe partea dreapta a capului. Ce cauzeaza asta? E de rau? Cat o să se mai extinda (daca o sa se mai extinda)? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Oricât ar dori cineva sa te ajute cu un raspuns nu cred ca poate.
Dar mergi la un dermatolog sau la medicul de familie si vei primi recomandările necesare.

| darius2777 a răspuns:

Ai fost la dermatolog?

| Mindfulness a răspuns:

Mergi urgent la un dermatolog nu amâna. Nu avem nici cea mai vaga idee ce ai.

| Tskkkkk explică (pentru ioana748):

Mulțumesc! O să văd *când* exact o să fie posibil să merg la un dermatolog. (:

| MountainRiver a răspuns:

Păi e ca și ochii albaștrii, persoanele care au ochii deschiși la culoare, pielea sau părul, au lipsă de melanină.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Melanin%C4%83

https://ro.wikipedia.org/wiki/Culoarea_p%C4%83rului_uman

Deci poate ai albinism?!
Mergi la un medic și vezi ce-ți zice. Doar că nu aș ști să-ți spun la ce fel de medic să mergi. Mai întreabă.

| MountainRiver a răspuns:

Ps happy Și mie începe să-mi albească părul accelerat și am 28 de ani, ai spune totuși că e o vârstă la care începi să albești, însă la mine observ ziua că trece și încă un fir și încă un fir alb în cap. laughing) Și nici eu nu sunt prea colorată, nici la piele, nici la ochi, doar părul îl aveam ceva mai șaten, dar acum e din ce în ce mai alb. Insă la mine e de la tiroidă și hipotiroidism. Care înseamnă îmbătrânirea organismului și subfuncționarea normală a tiroidei. Deci dacă te gândești și la așa ceva, eu te sfătuiesc, dacă nu afli nimic de la alți medici, să te îndrepți și către un endocrinolog, din ce observ, cam tot mai multă lume și tot mai tânără suferă de această boală, ori că e hipotiroidism simplu ori că e boala Hashimoto, tot mai multă lume suferă de disfuncție tiroidiană.
Sănătate!