Bună! Eu nu am luat niciodată pastile pentru somn dar am avut o prietenă care lua si antidepresive și pastile pentru somn, și ambele i-au cauzat o dependență accentuată, în lipsa lor nu se mai simțea bine deloc, cât despre pastilele de somn, era de ajuns sa nu ia o zi si nu mai putea adormi deloc. Deci eu consider că ar trebui să găsești o altă metodă de a adormi dar nu cu medicamente. Eu consider că, pentru lipsa somnului, mai exact pentru lipsa capacității de a adormi sunt responsabile 2 lucruri; fie gândurile prea profunde înainte de somn, fie distrugerile cum ar fi telefon, televizor, calculator, zgomote sau chiar o lumină deranjantă. Te sfătuiesc să încerci să îți faci un "ritual" înainte de a te pune în pat în care să oprești orice sursă care te poate distrage, ca cele enumerate mai sus, sa faci o baie fierbinte, sa te eliberezi de orice gand, absolut de orice îți vine în minte, fie bun, fie rău și pur si simplu să încerci să adormi. O sa para foarte greu la început mai ales daca nu ai reusit sa adormi de mult timp, dar făcând acest exercițiu repetat, în fiecare seara, eu cred ca pana la urma o sa reușești. Sper că te-am putut ajuta!
EugenRapid întreabă: