Primul pas: schimba-ti telefonul la unul cu butoane (fara internet)!
Pasul doi: comunica VERBAL cu ei din anturajul tau, participa la cat mai multe evenimente si programe comune (de distractii in timpul liber)!
Pasul 3: Lasa frica deoparte si incearcati limitele (ara sa te pui in pericol)! Ce pot face altii, poti face si tu!
Bună! Ai incercat sa te rogi lui Dumnezeu? Rugaciunea te ajută sa faci față depresiei, incearca in fiecare zi sau seara sa te rogi si sa vezi ca o sa te simti mult mai bine
Ia-ti un job, fa sport, iesi zilnic afara singura sau cu prietenii, toate aceste actiuni ajuta sa scapi de anxietate sociala!
Am avut asa o perioada in adolecenta si eram o fata tupeista cam pana la 13 ani si pe urma am inceput sa am episoade de astea din cauza ca eram obraznica la scoala si am avut parte de jigniri si desi aveam prieteni si un grad de popularitate tot ma apuca panica de iesit, de vorbit, s-a prins rau starea asta de mine dar am trecut peste, am citit mult, am trecut de fazele astea adolescentine si mi-am infruntat frica sociala si ce crezi m-am luptat eu cu mine fara tratamente, am tupeu sa vorbesc si intr-o multime, sa ies oriunde chiar daca singura nu-mi place, sfatul meu pentru tine e sa te cunosti pe tine si sa infrunti frica gen da-te incolo de frica cine esti tu sa ma tii pe loc de aia putini oameni au succes ca doare sa iti intreci limitele
E de la prea mult calculator si izolare in cupola mea reveniti la setarile originale din fabrica iesiti din casa ca ati facut margarina intre. de la atata stat, sunteti prea alintati voi si n-ati avut parte de prieteni in copilarie, mai pomeneai tu diagnostic din asta "anxietate sociala" pe vremea lu matamare? Cand nu exista nicio forma de tehnologie sau comfort caminesc?
NU o sa te rezolve niciun psihiatru pe tine daca nu iesi din casa din ce in ce mai MULT si nu conversezi cu lumea!
La ăsta ma gândeam si eu, si nu o zic ca să rad, ci pentru că si eu sunt in aceași situație.
Si pe vremea lui mamaie exista depresia si anxietatea, le gasesti in multe biografii ale artistilor si inteletualilor in general. Omul de rand nu avea unde sa-si consemneze durerile pentru ca nici nu stia sa scrie.
Cine a zis ca nu am incercat sa conversez cat mai mult cu lumea? Problema la mine e ca nu se diminuează prin expunere
Scăpare... In Domnul nostru Isus Hristos o gasim
Speranta....tot in El
Nădejde...tot in El
Pace si liniste...tot in El
Putere...tot de la El
Vb cu Dumnezeu despre starea ta, spune i lui ce te apasa si vei vedea cum licreaza si lasa mangaierea Sa
Am o prietena care nu iesea din casa decat insotita de mine ca ii era foarte frica si lesina. S-a vindecat fara tratament medicamentos. A avut problema asta de la 22 de ani pana la 26. E important sa nu te izolezi de oameni si sa iti faci un jurnal in care sa iti raspunzi la toate intrebarile care te macina: de ce ti-e frica? de ce? care e cel mai rau lucru care se poate intampla? si sa iti repeti mereu ca ai control asupra ta si o sa fii bine.
Esti foarte tanara, o sa te vindeci.