| llleo a întrebat:

Sunt perfecționist. Ce sa fac?
Daca-mi spune cineva ca seman cu cineva de care mie nu-mi place, pun la suflet si simt o durere, o supărare in mine. Asta pana vorbesc cu mine și caut perfecțiunea, imi spun ca nu seman, caut multe motive sa nu cred.
Asta e un exemplu doar, perfecționismul îl am în orice aspect. Nu doar la ce am scris mai sus. Simt ca nu gândesc normal. Chiar dacă nu e adevărat ceva ce mă supără, eu tot mă supăr, ma gândesc toată ziua la lucru ala. După apare altceva și altceva, până când mintea mi-e umpluta numai de gânduri negative. Ce sa fac sa scap de gânduri negative, perfecționism? Cred ca-mi iau zilele in seara asta va iubesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| LaylaYvette a răspuns:

Daca simti ca "perfectionismul" de care suferi iti afecteaza activitatile si relatiile cu ceilalti, cauta ajutor de specialitate. Numai un psihiatru te poate diagnostica in cazul de fata. Mi-as dori sa imi iei raspunsul in serios si sa cauti ajutorul unui psiholog pentru ca sunt sigura ca te dor toate acele ganduri negative si, asa cum te duci la medic cand te doar stomacul, asa ar trebui sa te duci si la psiholog cand te doare sufletul.

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Oh, dar sa iti controlezi mintea... este un proces pe cat de greu, pe atat de usor, depinde de tine.

Gandeste-te altfel, indiferent ca faci acel lucru sau nu, lumea... tot la fel o sa arate maine happy, peste 100 de ani probabil nu o sa mai fim aici (asta daca nu suntem vampiri devil ), si nu o sa mai conteze acel lucru marunt facut de tine.

Viata este prea scurta sa te preocupe si sa te streseze aceste lucruri, nu iti bate capul cu ele, serios big grin

Citeste Eckhart Tolle "Puterea prezentului", o sa te ajute sa iti contrezi mai bine aceste ganduri, te asigur.

Seara frumoasa sa ai! ^_^

| Wr3nch a răspuns:

Sa mergi la un psiholog/psihiatru si sa faci terapie si sau tratament.

| NLS a răspuns:

La prima vedere am fost tentat sa cred ca e vorba despre perfectionism nevrotic,
insa poate fi mai degraba o criza de identitate cauzata de complexe si stima de sine scazuta.
Oricum, cele doua nu se exclud una pe cealalta, si e nevoie de niste discutii cu un psiholog.

| johnnny123 a răspuns:

Nu cred ca intelegi foarte bine ce inseamna "perfectionism". Pentru ca nu are nici o legatura cu ce descrii tu acolo.

| Alverto a răspuns:

Nu multe persoane sunt perfecționiste sa știi. e ceva de bine daca nu e dus la extrem. nu mă crede pe mine, experții o spun... Daca vrei sa scapi de un gând negativ, cumpără o pungă de chipsuri, da pe un film preferat și uite te
In legătură cu ultima parte, ce vrei sa spui?

| Paul754880338 a răspuns:

Perfectiunea ar trebui sa te ghideze spre mai bine spre bine, spre foarte bine, nu spre rau, spre dezastru. Ce mentionezi tu aici nu pare a fi dorinta de perfect, ci mai degraba o frustrare, generata de neimpliniri. Nu este ceva rau in asta! Intr-un fel toti avem asa ceva in interiorul nostru. Depinde insa cum folosim acest combustibil. Ne propulsam mai sus folosindu-l sau ii ardem pe cei dragi si pe noi insine, jucandu-ne cu el?

| badpanda a răspuns:

Nu esti perfectionist, ai doar ceva probleme la mansarda.
Perfectionist inseamna cu totul altceva.

| smaly a răspuns:

Citeste BIBLIA omule du-te si te impartaseste la Biserica, dar intii trebuie sa te pregatesti atat fizic cat si mintal. Te va ajuta caci Domnul nu lasa pe cel cel striga.