| Cotan_Mihnea_1996 a întrebat:

Sunt persoana cu varsta de 62 ani, din anul 2013 am handicap grav 1 (Piciorul din coapsa amputat) si am deficienta functionara grava cu cod de boala S78, in 2015 spre 2016 am avut asistent personal cu acte in regula, in 2016 nu mi-a mai dat asistent personal Comisia de evaluare a personelor cu handicap grav, motiviand ca citez Sa shimbat ceva in lege, ce s-ar fi putut schimba ca eu sa nu mai dispun de astistent personal mai ales ca la mana dreapta primele 3 degete le am amortite, la fel ca si piciorul meu stang...Ce se poate face in conditiile acestea in caz ca Nu s-a schimbat nimic in lege?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Legea 448/2006, rep. in 2008, cu md. si compl. ulterioare nu s-a schimbat in sensul celor intrebate, citez:
"  ART.35.Persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluării sociopsihomedicale, la un asistent personal."
Ce s-ar fi putut schimba, in situatia ta, este sa nu mai fi fost incadrat la handicap grav si asta o poate face doar comisia de incadrare in grad de handicap.