– Fa o scurta plimbare sau cateva exercitii usoare de stretching inainte de a te aseza la masa, un mic efort fizic poate contribui la cresterea apetitului.
– Incearca sa manaci putin si des, adica patru, pana la sapte mese pe zi, in loc de doua sau trei mese principale.
– Incearca suplimentele nutritive speciale pentru micul dejun, pe care le poti amesteca cu fructe sau suc de fructe si pe care le poti consuma si intre mese.
– Incearca alimente cat mai variate, cu texturi, gusturi, culori cat mai diferite, in combinatii cat mai inedite, pentru a face mancarea cat mai apetisanta.
– Manaca cat mai des din felul tau preferat de mancare, chiar daca o consumi doar cantitati mici.
– Incearca sa ai la indemana tot timpul gustari precum branzeturi, oua fierte, unt de arahide si sa consumi gustari care nu necesita pastrarea la frigider, cat timp te uiti la TV sau cand stai in fata computerului.
– Pe cat posibil, incearca sa nu bei lichide in timpul mesei, pentru ca acestea iti vor da senzatia de satietate mai repede si vei consuma mai putine alimente in timpul mesei.
– Incearca sa eviti suplimentele nutritive care contin vitaminele A si D, chiar si fier, intrucat hipervitaminozele acestea nu sunt benefice pentru ficat, implicand o activitate hepatica suplimentara. In schimb, se recomanda aportul suplimentar de vitamina E, care ajuta la buna functionare a ficatului, regenerarea hepatica si chiar in tratarea virusurilor hepatice.
– Consuma cat mai mult ceai verde. Acesta are un efect benefic in tratamentul hepatitei B, intrucat contine atat cantitati mici de cafeina, cat si un antioxidant foarte important, cunoscut sub denumirea de Catechin, utilizat in tratamentul virusurilor hepatice…
Este recomandat sa consumati legume proaspete, sub forma de salate pe care le puteti condimenta cu patrunjel, marar, telina sau lamaie.
Consumati salata verde, sfecla rosie, ardei gras, conopida, spanac, rosii, ridichi, ceapa, telina.
Fructele si legumele sunt recomandate deoarece sunt bogate in vitamine, minerale si fibre care ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si sa evitam alte boli cu risc.
Fiecare persoana insa trebuie sa urmeze o dieta personalizata si recomandata de medicul sau.
Mama are hepatita C.Mananca fierturi si carne si legume la gril bea apa plata cu lamaie sau suc de rosi.Mananca banane, struguri, pere...Pot sa iti dau in privat niste retete