| Virgin20 a întrebat:

Sunt stresat mereu,încontinuu, de orice mișcare de orice gesturi,stau mult după și ma gândesc cum s-a întâmplat și uit și iar ma gândesc, nu știu.Chiar și când sunt lângă o persoana negativistă îmi transmite mie.
Cu ce mă poate afecta acest tip de stres?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai putea merge la un psihiatru ca sa-ti faca o evaluare si sa primesti medicatia necesara, fiindca pare a fii o anxietate sau ceva mult mai serios.

| blackann a răspuns:

Suna a anxietate. Mergi la psiholog, nu ai inca nevoie de psihiatru pentru a-ti da tratament aiurea.

Dar cum te streseaza anumite "gesturi" / "miscari"?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numele tau spune tot laughing

| MrAM a răspuns:

E o forma de anxietate. Probabil ai avut ceva experiente neplacute si acum te stresezi la cele mai mici probleme. Am si eu problema asta uneori fiind o persoana introvertita, pot " simti" energia transmisa de o alta persoana si ma poate indispune. Incearca sa fii mai pasiv, sa nu iti mai pese atat de mult.
Unele persoane pur si simplu sunt foarte dramatice si nu sunt capabili sa-si gestioneze emotiile si asta nu trebuie sa-ti influenteze starea.
Personal starea mea pe parcursul zilei trebuie sa fie liniara fara extreme, sau cel putin una pozitiva.
Nu petrece prea mult timp in capul tau gandintu-te la tot felul de scenarii care nu se vor intampla in realitate.
Fa exercitii de respiratie.
Inspira profund pe nas si expira pe gura usor de 5 ori cand te gasesti intr-o situatie stresanta.
Daca reusesti sa comfrunti situatia, fa-o pentru a inlatura problema. Daca nu pleaca pur si simplu sau incearca sa iesi din situatia respectiva.
Si nu te mai gandi ca ai sa patesti ceva rau la orice pas facut, nu ai sa mori. Si chiar daca e sa mori intr-o situate asta e. Murim cu totii la un moment dat, impacate cu ideea asta si traieste-ti viata asa cum vrei. Una ai si nu e prea lunga.