Dauneaza atunci cand se depaseste doza zilnica recomandata, fainoasele oricum te ingrasa!
Dacă iei calciu în prostie riști alte efecte secundare ale lui. De aceea nu este recomandat luat în exces de aceea îți spun.
Te rog să citești, este pentru binele tău
Efectele secundare ale excesului de calciu
Constipatie. Unul dintre efectele secundare ale excesului de calciu este constipatia. Pentru a preveni aceasta problema este indicat sa iei si suplimente de vitamina D si magneziu, in paralel cu suplimentele de calciu, care asigura absorbtia corecta a calciului. Constipatia pe termen lung duce la ulcere stomacale, dureri si balonare.
Pietre la rinichi. Atunci in sange se gasesc cantitati mari de calciu, apare o afectiune serioasa, hipercalcemia. Aceasta problema de sanatate este caracterizata prin voma, oboseala, lipsa apetitului alimentar si sete persistenta, care afecteaza in mod negativ functionarea rinichilor.
Flatulenta. Un efect secundar stanjenitor al excesului de calciu este formarea de gaze. Gazele duc si la balonare, insa nu este o problema de sanatate severa.
Deranjamentele stomacale. Consumul excesiv de calciu duce la deranjamente stomacale, care includ greata, voma si crampe abdominale.
Ingrosarea arterelor de sange. Prea mult calciu in sange poate duce la acumularea de placa in artere. Acest lucru poate duce la hipertensiune si risc crescut de atacuri de cord.
Cancer de prostata. Consumul crescut de calciu poate duce la cancer de prostata.
Intoxicatie. Prea mult calciu in sange, peste 2500 mg poate duce la intoxicatie cu calciu. Acest lucru mareste riscul de depozite abdominale de calciu, care este foarte daunator pentru organismul uman.
Interactiune cu alte medicamente. Prea mult calciu poate cauza efecte adverse la interactiunea cu anumite medicamente. Este astfel recomandat sa discuti cu medicul despre acest aspect, inainte de a lua suplimente de calciu.
De asemenea, cantitatile mari de calciu maresc reactia la digoxin, un medicament folosit pentru tratarea batailor neregulate de inima. Prea mult calciu intervine de asemenea si in capacitatea organismului de a absorbi anumite medicamente antibiotice. Calciul intervine si in absorbtia medicamentelor folosite pentru tratarea osteoporozei.
Alte efecte secundare ale excesului de calciu:
gura uscata
confuzie
oboseala severa
greata
probleme de digestie
ameteala.
Este astfel recomandat ca inainte de a lua suplimente de calciu sa discuti intotdeauna cu medicul de familie, care iti va vorbi despre efectele secundare si iti va recomanda dozele potrivite.
Alexandra_4310 întreabă: