Da
Tratamentul depinde de cauza si tipul tahicardiei. De obicei, tahicardia sinusala nu necesita alt tratament decat cel specific afectiunii de baza, cand aceasta exista. Tahicardia paroxistica atriala poate raspunde la cateva manevre simple pe care medicul le va explica (de exemplu specialistul va solicita pacientului sa isi tina respiratia pentru un minut, sa bea apa rece etc.).
Pentru celalalte tipuri de tahicardie medicul poate sa prescrie medicamente care sa incetineasca bataile inimii si pe care trebuie luate continuu.
Daca tahicardia este severa sau are originea in ventriculi, este nevoie de tratament in urgenta: fie medicamentos, fie se va aplica un soc electric (electroconversie) pentru a stimula inima sa-si reia ritmul normal. Pentru cazurile severe si rezistente de tahicardie ventriculara se poate implanta chirurgical un dispozitiv de defibrilare care sa ajute la mentinerea unei rate normale.
La persoanele in varsta sau la cei cu boala de inima este foarte important ca tratamentul tahicardiei sa se realizeze in primele ore, deoarece o rata rapida prelungita poate duce la afectarea functiei inimii cu aparitia complicatiilor.
Sursa: http://www.farmaciata.ro/......palpitatii - sectiunea "Tratament tahicardiei"
Depinde de motivele apariției. Care sunt cauzele? Cât de des se întâmplă? Ce vârstă are persoana care suferă de așa ceva?
anonim_4396 întreabă: