| cipicu92 a întrebat:

Tatal meu are diabet, are 58 de ani, a fost la doctor si i-a gasit glicemia 4, 20. L-a trecut pentru prima data pe insulina, iar eu sunt disperat nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai cred. 2 intrebari am: 1. Poate sa faca insulina un anumit timp pana se regleaza, sau va merge toata viata asa? 2. E foarte rau ca a ajuns in stadiul asta nu? Mi-e frica ca o sa il mai curand decat ma asteptam. Va rog frumos sa imi raspundeti, sau sa imi dati un sfat (niste pastile ceva mai bun daca stiti).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Este un om tanar, ar fi pacat sa renunte la insulina dupa reglarea glicemiei. Renuntarea la insulina ii va scaxdea mult durata de viata si ii va aduce complicatii care ii vor scadea calitatea vietii. Cele mai bune sanse le are daca ramane permanent pe insulina.
2. In mod normal, daca isi ia corect tratamentul si urmeaza regim alimentar si igieno-dietetic, ar trebui ca insulina sa fie eficienta fara probleme macar vreo 20 de ani. Nu exista nimic mai bun decat regim alimentar cantarit care sa respecte cu strictete prescrierea medicului (paine, paste, cartofi la fiecare masa exact in cantitatea recomandata, etc), respectarea tratamentului cu insulina, combaterea obezitatii si sedentarismului (daca e cazul), renuntarea completa la alcool si tutun.

| BGDs a răspuns:

Vrei sa spui 420. E foarte probabil sa ramana pe insulina toata viata pentru ca a trecut de stadiile cand putea sa controleze glicemia prin dieta sau antidiabetice orale. Totusi dieta trebuie sa o pastreze in continuare ( in functie de recomandarile doctorului) si mai ales sa controleze glicemia cu ajutorul insulinei. E destul de grav diabetul netratat, tocmai de aia e dependent de insulina

| Cruciuliță a răspuns:

Stai putin, cum adica 4.20? Poate 420, ca sa treaca pe insulina! Stai linistit ca-si revine! Si tati a cazut jos pe strada (i s-a facut rau) nestiind ca are diabet decat atunci cand a venit SMURD-ul. I-a gasit peste 500! L-au internat de urgenta. ISI va reveni si tatal tau! Dar de trecut nu mai trece diabetul, chestia e ca trebuie sa-l tina sub control de acum incolo.Va face insulina un timp (cat ii spun medicii, tata a facut cam doua saptamani, prima noapte l-a tinut tot cu insulina) apoi va scadea automat pana la o valoare acceptabila cand va fi trecut pe medicamente, ca tata. Astea in functie de ce prescriu doctorii! Tat acum oscileaza intre 90-120 (cand ia medicamente). Nu-i bine nici sa scada prea tare. Trebuie sa va cumparati un glucometru si cu el (la inceput zilnic) ii iei glicemia, prin intepare mica in deget cu ac special. Nu-i mare lucru! Nu te mai agita, o sa fie bine! Crede-ma! Dac ai intrebari poti sa ma intrebi! A! inca ceva! De-acum regim alimentar!

| MaNNNNNNNiak a răspuns:

Daca a avut doua in imfarturi. Am facut insulina cv timp pentru a isi reveni. Este destul de tanat. Nu vreau sa t domoralijes dar daca va face insulina tot timpul de acum in colo ( ca bunica mea ) stai langa el si incurajeazal. Imi mare rau mult succesc in continuare si multa sanatate pentru tatal tau. :((:*
http://www.boli-medicina.com/tratamente/index.php

| cipicu92 explică:

Tata a luat tot timpul pastile, diabetul il are cam de 12 ani cred, de tinut regim a tinut, dar da a mai luat cate o bomboana, a mai mancat paine, a mai baut un pahar de vin (tata nu le are cu bautura, dar asa in vizita a mai baut cate un pahar de vin alb(asa cum e recomandat))

| Cruciuliță a răspuns (pentru cipicu92):

Gandeste pozitiv! Gandurile negative pot sa atraga raul. " O sa fie bine!" asa sa te auzim spunand! Pentru ca va fi! Doamne, eu am atata incredere si tu ...nu? A fost doar o criza diabetica, ce Dumnezeu? Orice om bolnav de diabet poate trece prin asa ceva.Du-te prin saloanele de spital de la sectia de diabet sa vezi ca toti au cate o poveste tulburatoare prin care au trecut! Iar acum rasufla usurati. Dar trebuie regim serios! La cantar! Altfel risca sa dea in alte complicatii si alte boli. Ii va spune medicul ce sa faca, ce sa manance. Sa-l asculte intocmai. Du-te cu el. Sa asculti si tu, el s-ar putea sa nu fie atent 100% sau sa mai uite din informatii. Cand e doi, puterea creste!

| cipicu92 explică:

Va multumesc tutoror pentru sfaturi (utile si morale).:*