anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Te nasti cu intoleranta la gluten sau o poti dobandi si pe parcursul vietii? ( gen dupa vreo 14-15 ani )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Si si, dar 80% din persoanele care spun ca au intoleranta la gluten nu au, cei care chiar au intr-adevar sunt extrem de putini. Ceilalti mananca fara gluten pentru ca au auzit ei ca e mai bine, sau pentru ca au impresia ca se simt mai bine daca nu mananca, insa nu au intoleranta reala la gluten.

Sanatate!

| anamariarot a răspuns:

Intoleranta la orice fel de aliment se poate dobandi din cauza unui consum excesiv.

| ALGator a răspuns:

Poate apărea și la vîrsta matura.

| ALGator a răspuns (pentru ALGator):

Dar trebuie diagnosticată, așa cum scrie CuriousStuff!

| anamariarot a răspuns (pentru ALGator):

No, dar de ce e eronat raspunsul meu, draga laughing? Am fost si eu la nutritionist, mi-am facut teste de intoleranta si in functie de gradul ei a trebuit sa reduc o perioada anumite alimente, zic si eu...

| ALGator a răspuns (pentru anamariarot):

E o explicație prea generală ca să poată fi valabilă.
Dar dacă există studii care ar dovedi asta, atunci nu aș avea de obiectat :-)

"At present, there are no reliable and validated clinical tests for the diagnosis of food intolerance. "
sursa: sciencebasedmedicine.org
Daca vii cu explicatii stiintifice de ce nu e valabil ceea ce am spus, imi retrag cuvintele.

Nu ți-am pretins să retragi :-)
Dar vin și eu cu o ipoteza care nu poate fi contrazisă: "food intolerance can also be caused by conflicts with the mother iń love, but also excessive TV and internet watching".
Citatul dat se referă la lipsa metodelor exacte de diagnosticare a intoleranței nu la cauzele care o fac să apară.
Altfel, ca principiu și sfat nu e rău deloc să mănânci cu măsură. Dar unii pot fi subponderali și sfatul acesta le dăunează.

Le dauneaza?! Indiferent de kg pe care le ai nu trebuie sa mananci excesiv

Anorexie? Deficit grav? Cum se rezolvă?

La anorexie trebuie tratate cauzele intai; fie deficit sau exces de anumiti hormoni, fie cauze de ordin psihic, iar alimentatia se va face cu ajutorul unui nutritionist. Niciunul, dar absolut niciunul NU O SA INDOAPE pacientul, ba chiar se incepe cu mai putine calorii, ca organismul sa nu aiba un soc, crescandu-se numarul lor treptat, dar nu pana la ghiftuire.
Cred ca discutia incepe sa se lungeasca inutil.

| Qwwww a răspuns:

Doar din naștere din câte știu.

Întrebări similare