| diabolykull a întrebat:

Temperatura corpului uman e constanta sau variabila, explicati.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
evenso
| evenso a răspuns:

Temperatura corpului uman este constanta datorita functiei termoreglarii a unei parti din creier, denumita hipotalamus.
Hipotalamusul functioneaza ca un termostat al organismului.

2 răspunsuri:
| walt a răspuns:

Temperatura normala a omului este de 37 grade. Variabila este intre 36. 5 - 37. 2. Orice scadere sau crestere in grade este semn de diferite boli. Sub indica un metabolsim lent sau hipotermie. Peste indica febra, inflamatii etc...
Este constanta. 36. 5-37. 2 in fuctie de varsta/sex/genetica.

| EstiFericitaSauTrista a răspuns:

◕ Temperatura corpului este variabila, la diferite ore ale zilei se schimba.

◕ Asta se intampla din cauza, ritmului circadian.

◕ Temperatura corpului este mai scazuta dimineata, inainte de trezire si mai ridicata spre seara

◕ Asta din cauza hormonului, somnului care incetineste ceasul biologic si temperatura corpului.

◕ Deci ceasul biologic poate fi influentat, de o gramada de stimuli, lumina, hormononi, temperatura, etc.

◕ 1. Temperatura corpului este mai scazuta dimineata, inainte de trezire si mai ridicata spre seara. Astfel o temperatura de 37 de grade Celsius poate insemna febra la ora 7 dimineata, dar dupa ora 5 dupa-amiaza este o temperatura cat se poate de normala.

◕ 2. Infarcturile miocardice se produc cu o probabilitate de doua ori mai mare la primele ore ale diminetii decat in orice alta perioada a zilei.

◕ 3. Nasterile sunt mai frecvente dimineata si la inceputul dupa-amiezei.

◕ 4. La fel si in cazul sinuciderilor.

◕ 5. Ritmul biologic este motivul pentru care medicii prescriu de multe ori luarea anumitor medicamente in anumite perioade ale zilei. Spre exemplu, atat aspirina cat si medicamentele antihistaminice sunt mai eficiente daca sunt luate dimineata, insa anumite tipuri de tratament prin chemoterapie impotriva cancerului sunt mai eficiente si mai putin daunatoare pentru organism daca sunt administrate noaptea.

◕ 6. De obicei relatiile sexuale sunt intretinute noaptea, inainte de culcare.

◕ 7. Daca am trai complet in intuneric, ritmul circadian uman ar avea mai mult de 24 de ore.

◕ Etimologic, termenul circadian provine din limba latina ("circa", care inseamna aproape, si "diem" sau "dies", care inseamna zi). Ritmurile circadiene influenteaza diferite comportamente, incluzand somnul si mancatul, la toate oragnismele vii. In cartea sa intitulata "Ritmurile vietii", profesorul Russell Foster precizeaza ca, daca ne uitam chiar si la cele mai primitive forme de viata de pe planeta putem vedea ca au un ceas molecular - fiecare aspect al vietii este acordat fin sa faca fata variatelor nevoi din mediul care se modifica permanent.