Adica omul reactioneaza fara oprire?
Exact! si cand dormi ceva se petrece in interiorul neuronilor.
Da,ai dreptate la asta nu m-am gandit
De regula e vreo 0.3-0.5 secunde, daca nu ma insel. Eu am patit uneori sa fac niste teste si sa ies la 0.05 sau mai jos - nu sint ninja, doar ca era vorba de anticipatie/predictie, nu de reactie. In mod normal, la faze gen reactie la o lumina prin apasare de buton, e pe la 0.3 daca esti sanatos/fara alcool la bord.
P.S. Se pare ca e chiar mai mic, undeva spre 0.2 - vezi aici - http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/stats.php
Ideea ar fi ca reactionezi inainte sa iti dai seama! Asa ca nu prea conteaza.
Reactionezi dar sa nu uitam ca gandirea vine doar dupa reactiune
De aia nelimitat e mai bine spus.
Nelimitat e o prostie. Reactia la un stimul e cel putin semiconstienta, si vine din urma experientei (karate, sporturi de viteza gen badminton/volei) sau e nativa (o capacitate de reactie medie pe care orice om sanatos/fara sa fie drogat/beat o are). Vezi linkul pe care l-am dat.
Tot nu intalegi.
Pai normal ca nu inteleg cum poti sa spui ca timpul de reactie poate fi nelimitat, fiindca este limitat. Chiar daca reactionezi inainte sa constientizezi asta, tot exista un timp de la aparitia stimulului pina la concretizarea actiunii ce raspunde acelui stimul.
Gresit, stimulii exista in permanenta, de cand te nasti.
-Receptivitatea la lumina[Fotosensibilitatea]
-Respiratia
-Auzul
-Etc
Corect, dar intrebarea nu a specificat clar despre ce fel de reactie e vorba. In toate cazurile mentionate de tine trebuie sa recunosti ca exista o anumita latenta, chiar daca ea e infima. Eu ma gindeam strict la timpul de reactie in cazurile gen rosu/stop, verde/traverseaza.
P.S. Respiratia e act reflex, ce treaba are cu timpul de reactie?
Latenta exista de cand a inceput Lumea.
Ma refeream in general,cu cat cobori mai mult cu atata devine insesizabila.
Exista dar iti trebuie alte metode de calcul.
Respiratia e un forma automata care poate fi oprita.
Deci nu e un reflex, e o forma automata, dar care poate deveni manuala.
Da, e in aceeasi clasa cu clipitul, de exemplu - automatism ce poate fi controlat intr-o anumita masura. Interesant de observat ca noi povestim aici, ne contrazicem, ne lamurim, iar initiatorul topicului... la plimbat vaca, nu stiu pe unde o fi.
Cam in jur de 20 de sutimi de secunda
Am facut anul trevut la fizica dar nu mai tin exact minte (Shame on me!)
anonim_4396 întreabă:
rascumihai33 întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: