Bună.
În mod absolut normal și sănătos, o pastilă o iei după o vizită medicală.
Nu este o crimă o tabletă întreagă, dar poate faci alergie și atunci pot apărea și complicațiile.
Dacă mămica ta, în trecut te-a doctoricit la indicația medicului, să fii sigură că face bine. Nu sunt probleme.
Celelalte persoane sunt temătoare pentru reacția ta la medicament și preferă să-ți administreze o doză mai mică pentru evitarea problemelor de natură medicală.
În concluzie, ambele tabere au procedat corect.
Pa, pa.
O pastila de paracetamol e doza pentru un adult de 60 de kilograme. Ma gandesc ca tu ai mai aproape de 30 de kilograme decat de 60, asa ca ar trebui sa iei o jumatate. Sau, mai bine, ar trebui sa iei Paracetamol de copii, sirop, putandu-ti doza in functie de kilogramele tale.
Daca ti-a trecut durerea de cap cu jumatate de pastila inseamna ca e suficient. Nu e necesar sa iei mai multe medicamente daca iti rezolvi problema cu mai putine. Si probabil nici nu vei pati nimic daca vei lua o data o pastila intreaga de paracetamol, insa la ce bun? Daca nu iti trece cu jumatate, mai poti lua inca jumatate dupa 2-3 ore si gata. Mama ta iti vrea doar binele.
Eu stiu ca daca de exempul te doare capul rauu se ia o pastila intreaga daca putin iei jumate
Paracetamolu nu stiu cat de puternic este... dar din cate stiu eu conteaza kg/corp ...asa ca daca esti mai mare...nu cred ca o sa patesti ceva de la paracetamol...la antibiotice se pune problema asta.
Important e sa-ti treaca raceala..Paracetamolul se ia fara reteta deci ..nu are nimic daca iei o pastila intreaga..conteaza gramajul pastilei...