Nu e deloc ciudat, multe persoane au acest tic nervos.
Du-te la dermatolog si eventual la psiholog, ai grija ca in timp placa unghiala va avea de suferit [ o sa ti-o scurtezi/ingusti f tare ], plus ca daca tot umbli la cuticule ai si sanse mari sa te infectezi sau sa iei anumite boli mai usor.
Gaseste un alt tic care nu te afecteaza atat de tare., adica ticul vine de la nervi. Obisnuieste-te sa faci alt tic cand esti nervos/agitat.
De regula ticul se face involuntar, adica nici nu realizezi decat dupa ce ai facut., daca ai face alt tic mai putin daunator poate in momentul cand faci ticul 2 ai realiza "hopa eu de fapt fac tic." Si te-ai opri
Stiu ca suna ciudat dar merita incercat
Multa lume are acest obicei prost, trebuie sa te abtii, si pune pe ele ulei de cocos sa le hidratezi, banuiesc ca uneori le rozi de te si doare
Daca nu e o persoana mereu langa tine ca sa te opreasca din a face asta nu prea poti scapa.
totusi e mai bine decat sa cresti compost intre unghii.
ca unghiile tale sa arate cat de cat ok te poti duce la o fata care se pricepe sa-ti taie pielitele si sa ti le curete putin
Salut! Si eu am fost la fel...Si pana la urma imi tot ziceam "arata urat daca tot le rod..." Si pana la urma m-am obișnuit să le tai