| Radandam a întrebat:

Toate diabeturile posibile trebuie sa indice peste 120 ca să îți faci griji ca ai diabet? Sau unele tipuri de diabet îți arată că ai 90 și ca ai fi normal, dar de fapt ai diabet și nu știi pentru ca nu îți poți da seama dacă nu e mărită când îți iei glicemia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| LittlePoppy a răspuns:

Peste 120 e deja grav.
Tot ce este peste 90 deja este ingrijorator. Astea au fost ultimile indicatii date de diabetolog pentru o matusa a mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se mai ia dupa glicemia de dimineata. Trebuie calculata rezistenta la glucoza adica iei 70g de glucoza si trebuie sa creasca glicemia sub anumite valori, dar trebuie luata si insulina cu indicele HOMA dupa ce ai luat glucoza. Acesta e testul cel mai bun. Mai este si A1C dar ala arata glicemia medie pe o perioada lunga de timp si nu tine cont de alimentatia ta. Daca ai glicemie peste 90 de dimineata eu nu mi-as face probleme. Poate ca ai nevoie de acea glicemie