Carnea preparata la gratar nu trebuie arsa, trebuie pastrata o distanta optima intre carbuni si gratar.Gratarul pe flacara aragazului este cel mai sanatos!
Trebuie sa folosesti un gratar cu flacara indirecta.In vasul in care se scurge grasimea se pune putina apa si astfel ea nu se mai transforma in fum.
Daca te iei dupa ce scrie pe internet, ajungi sa nu mai mananci si sa nu mai bei nimic si mori de foame si de sete.
Asta e bine cunoscut de mai toata lumea. Tot ce contine ulei si trebuie prajit e cancerigen, si nu numai.
Uhh chiar tot? Pai scrie in articol ca nu stiu ce proces chimic are loc cand grasimea este expusa caldurii, niste substante chimice periculoase sunt fortate in carne de fumul care se ridica.Si se pare ca gratarul este de-a dreptul periculos pe langa gatitul in ulei, care, da grasimii si acelor substante nocive sansa de a se da la o parte in tigaie, in loc sa le impinga in carne.
Exact acelasi proces e in ambele cazuri. Grasime expusa la temperaturi ridicate, doar ca in cazul gratarului e deja 'incorporata'. Si povestea cu 'datul la o parte' e vrajeala de prima mana. Carnea (sau alt aliment) e prajita in ulei, iar asta nu e doar ca sa fie, ci ca sa se intrepatrunda uleiul cu suprafata carnii (alimentului respectiv).