Cand te trezesti in mijlocul noptii, sub nici o forma nu deschizi telefonul, laptopul sau televizorul fiindca asta iti activeaza creierul si nu mai adormi.
Inapoi in pat si te chinui sa adormi, fara sa mai intri niciodata noaptea pe vreun ecran electronic.
Asta este greseala fatala!
Maine pune-te la somn la ora 10 cel mai tarziu si sub nici o forma nu te mai dai jos din pat si nici nu accesezi nimic cu ecran electronic!
Nu da vina pe covid. Totdeauna există un motiv. Adormi când îți este somn, nu la comanda ta.
Mai iei o valeriana; produs din plante, sedativ natural care te linisteste, sau mai iei o melatonina, sau ambele.
Nici eu nu dormeam nopțile când aveam covid. Nici post covid pana nu am luat pastile de somn o perioada. Insomnie avusesem și cu un an mai devreme și mi-au rămas pastilele. Încearcă sa bei ceai de valeriana. Dacă nu funcționează cu ceai, încearcă cu Relaxirem sau alt medicament. Nu ai rezultate atunci te duci la psihiatru. Cu insomnia nu e de joaca.
Deci motivul este faptul ca am avut covid? Deoarece de atunci dorm fragmentat( și am deja 2 luni aproape.
Eu nu dormeam deloc noaptea, doar ziua mai atipeam. Ai avut și înainte insomnie? Dacă e de 2 luni trebuie sa incerci cum am spus eu. Dacă nu vrei sa mergi direct la psihiatru. Poate sa fie de competenta psihiatrul sau se poate rezolva cu ceai de valeriana sau pastile ce se dau fără rețetă în farmacie. Mama dormea și când a avut covid și după.
Le am din 2020 dar le-am reglat cât de cât, acum in mai am făcut covid și toată luna, dorm foarte puțin.
Și nu ai luat ceva tratament atunci? Acum trebuie sa incerci cu ceai de valeriana, o verișoara folosește și zice ca ajuta și liniștește. Dormea întrerupt cam 3 ore pe noapte. Eu zic ca e posibil sa fi afectat și covidul. Dar din câte știu eu ai depresie și anxietate, covid dacă ai forma ușoară nu afectează. Ai fost în spital?
Dormeam Ok pana la Covid, de atunci brusc dorm foarte Întrerupt și puțin, nici nu știu ce sa mai fac.
Nu am fost in spital dar am țin minte ca am avut o criza noaptea și de atunci creierul meu refuza sa mai doarmă, iar ritmul cicardian este fix și dereglat.
Eu nu pot dormi sib nici o forma, acum am luat 3 pastile Emocalm cu melatonina, pana acum doua ma ajutau, de cateva zile nu mai ma ajuta sa pot dormi!
Ai nevoie sa te vadă un psihiatru. Genul de tratamente pentru somn se dau cu rețetă verde. Eu nu mai iau de somn de mult timp tratament.
Am luat si de alea si degeaba!
Depinde ce ai luat, eu când luam doza mare cu greu mai ajungeam sa ma pun în pat asa repede își făceau efectul.
chiftelutacrocanta întreabă:
User252426 întreabă: