anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tocmai ce tatăl meu si-a luat glicemia si are 300 si ceva, sunt foarte speriat, acum cateva zile a fost salvarea la el si cand i-au luat glicemia i s-a spus ca e posibil sa aibă diabet si de atunci își monitorizează glicemia până când ii vine rândul la diabetolog, a început un regim dar nu prea se tine de el, a măcat de dimineață și pe la amiază (salam cu brânză), după 3 ore si-a luat glicema (300 si ceva), nu știu ce sa fac, nu vrea să meargă la spital, ce aș putea sa fac? Sunt disperat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AdrienWH a răspuns:

Salut! nu mai fi speriat! si tatal meu are diabet din 2015 si la fel am fost si eu speriat! La inceput a fost diagnosticat cu glicemla 400 (de dimineata). De atunci, pana acum o luna, a urmat un tratament cu pastile si regim alimentar. In special, fara dulciuri deloc, a inlocuit painea alba cu cea neagra si nu mai manca cartofi, boabe (fasole, mazare) (asta manca, dar rar).

Acum dupa 5 ani, tratamentul pe pastile nu a mai functionat, rezultand glicemii mari din nou, iar medicul i-a prescris injectii cu insulina, la 24h. Acum poate manca mai "bine", poate manca alimentele pe care nu putea sa le manance inainte cand era pe regim, iar acum este bine si sanatos happy

Legat de tatal tau, trebuie sa intelega, ca diabetul e o boala progresiva si daca nu este controlat poate duce la complicatii GRAVE cum ar fi: orbire, amplutare de picior, atac de cord si multe altele! Nu e de gluma! Vorbeste cu cineva din familie sa l convinga sa urmeze tratamentul, daca tu nu o poti face!

Sanatate multa!

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca nu tine regim degeaba. Sa-si ia tratamentul si obliga-l sa tina regim!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Glicemia nu scade cu salam si brinza, ca alea se maninca cu paine si painea urca glicemia, pentru a scadea glicemia are nevoie de pastile Siofor de 1000 mg sau insulina, fara alcool fara grasimi fara prajeli fara dulciuri, este foarte strict regimul si greu de urmat, de cit timp are tatal dv diabet? Ca sigur nu il are de ieri, este demult, ce simptome are de ce a venit salvarea la el? Ce varsta are?

| sierra1 a răspuns:

Disperat ar trebui să fie taică-tu dar se pare că nu-i pasă! mamă-ta ce zice?