Exista o groaza de aliment care nu contin chimicale. Conteaza doar cum au fost crescute / plantate etc etc
Si care sa fie sută la sută benefic organismului?
Asemenea ceva nu există. Cele mai puține chimicale sau deloc, le au legumele și fructele.
Ouăle, brânză, unt, legume proaspete sau preparate, cerealele(cele cu fibre), carnea, chiar și sosurile preparate în casă sunt ok, dacă se folosește puțină grăsime și puțin zahar adăugat.
100% sanatoasa nu o sa gasesti nicaieri. Bunica punea legume bio in curte de 40 de ani dar in 2 ani munca ei s-a dus pe apa sambetei pentru ca nu a reusit sa culeaga nimic. Apoi a inceput sa le stropeasca, sa mai adauge nu stiu ce substante pentru ca ele sa "traiasca". Asa fac toti agricultorii. Nu o sa vezi un agricultor sa creasca bio. Dar nu e asa mare problema pentru ca in majoritatea cazurilor nivelul de pesticide e cu mult sub limita admisa
Eu imi produc 80% din alimente la mine acasa.
Fara stropit contra insectelor nu iese nimic, macar stiu ca sunt mai bik decat la supermarket si poate mai trag 3-4 ani de viata.
Cine zice ca exista inseamna ca n-a crescut o rosie in viata lui. Nimic nu creste fara chimicale.
Cred ca tu n-ai crescut vreo roșie. La țară se folosesc îngrășăminte naturale... știi tu, caca de la Joiana
Nu e suficient.
Ia spune tu, expert horticol, ce lipsește
Nu prea ai cum sa mananci 100% sanatos. Chiar daca ai cumpara doar din piata, legume, fructe, cereale, carne, oua, si astea tot din chimicale sunt facute.
Sigur, cineva care sta la tara si are ograda si gradina, cu putina experienta poate ajunge sa manance fara chimicale.
Desigur,tot ceea ce iti produci sigura poate fi 100% benefic daca iti propui.
De exemplu : cresti gaini, tu vezi ce le dai si in ce conditii le cresti.
La fel e si cu gradinaritul.
Ne putem produce singuri hrana, însă semințele nu mai sunt aceleași ca acum 50 sau și mai bine de ani.În fiecare an suferă alte mutații genetice,încrucișări și tot felul de astfel de experimente care se fac cu semințele,toate astea fiindcă omul prin lăcomia lui caută să producă cât mai mult și să recolteze într-un an cât recolta în doi.Și se vede rezultatul,nu zic de hipermarketuri,ci și în piețe,produsele sunt frumoase la exterior,au o culoare care te atrage, însă nu au gust și se strică repede din interior spre exterior, avantaj pentru comercianți să aibă timp să poată să își vândă marfa. Dacă sămânța nu e bună, tot ce vei scoate, tot ce va răsării din ea va fi "otravă".Din păcate și noi românii am contribuit la distrugerea hranei, prin institutul de cercetare de la Buzău.Nu cred că mai există ceva "curat", neatins de om în lumea asta.Aici sunt câteva detalii despre hibrizii produși la noi https://youtu.be/fy01B2pTJ0o
https://youtu.be/5YMLTSp0eng
Dacă tu ești tipa din poza sa ști ca îmi place și te apreciez ca persoana, uite dovada vie ca nu toți rromii sunt la fel, ești peste nivelul multor persoane ce se dau omnisciente pe aici.
Scuze dar simțeam sa spun asta, sper ca nu te-ai supărat.
Poți sa mori precoce și daca mănânci relativ sănătos, dar este esențial sa aderam la o hrana cât mai sănătoasă de aceea eu sunt abonat la KFC și MC donalds
Substanțele chimice din alimentație trebuie luate în cantități industriale ca sa producă efecte negative. Legat de mancare sănătoasă, bio, exista in magazin, insa are un preț triplu. Plus că certitudinea unor alimente fara aditivi o ai doar daca o le consumi de la tine din curte
anonim_4396 întreabă: