| AlexOT a întrebat:

Tot eu prieteni.Am fost la medic, si am aflat din pacate ca nu pot scapa doar cu ghips.Trebuie ori sa fac fizioterapie ceea ce e cam departe de mine si sincer nu ma vad ducandu-ma zi de zi, si operatie.Intrebarea mea este,am auzit ca pot face un masaj si eu, acasa.Doar nu stiu in ce consta acest masaj.Linkuri,poze,videoclipuri,orice ma poate ajuta.Repet: entorsa suferita acum un an, practic fotbalul.Verdictul medicului: ruptura de ligamente.Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Cred ca cel mai bine ar fi sa te mobilizezi si sa faci fizioterapie. Nu te juca cu asta. Stiu pe cineva care si-a rupt un ligament la umar si dupa ce isi scoti ghipsul durea ca naiba, plus ca daca nu iti antrenezi muschii, pentru a inlocui functia ligamentului, vei putea ajunge sa nu mai poti merge, pentru ca muschii nu vor fi antrenati.
Masajul ajuta, la fel ca si electrostimularea pentru circulatia in muschi si pentru a-ti fi mai usor cand ii antrenezi, insa nu poti scapa doar cu masaj.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Du te macar de 2-3 ori la fizioterapie si vezi exact ce iti face acolo, unele exercitii le vei putea face singur apoi

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ruptura de ligamente inseamna operatie si sfarsitul carierei de fotbalist

| AlexOT explică:

Va multumesc pentru raspunsuri, probabil mai astept opinii pana la sfarsitul anului, apoi ma decid ce o sa fac.