| Mari_Marilena_1985 a întrebat:

Tot mai des am tensiunea 10 cu 6 si ma doar capul! Am 27 de ani! Credeti ca am vreo problema sau e ceva normal? Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Esti hipotensiva! Cand masori tensiunea dimineata, sau in cursul zilei, dupa ceva efort? Poti consuma o ceasca de cafea dimineata, sau ceai verde cu lamaie!

| Mari_Marilena_1985 explică (pentru fabiola):

O masor cand ma doare capul, de obicei nu ma durea si de vreo 2-3 sapt am avut dureri mai dese!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

NU este "normal" să te doară capul, iar acesta poate fi un simptom generat de o tensiune mică sau de o scădere bruscă, dar poate avea şi alte cauze...

O tensiune "normală" ( recomandată ) ar fi : cea mare 110-130 şi cea mică 70-90.

Deci, la tine o tensiune de 100 cu 60 ( sau 10 cu 6 ) este PUŢIN cam mică - aşa cum spunea şi fabiola, ar fi un ÎNCEPUT de hipotensiune!

Eu bănuiesc că tensiunea ta este, în general, mai mare şi în momentul în care scade BRUSC la 10 cu 6 apar acele dureri de cap.

Acest aspect mă duce cu gândul la o tensiune OSCILANTĂ şi e necesar un control ( sau o monitorizare atentă ) pentru a determina cauzele acestor oscilaţii ( care NU sunt ok )!

Ar fi indicat un control de specialitate, dar ÎNAINTE de asta ar fi bine să faci TU o monitorizare pe parcursul a 3-5 zile ( măsori tensiunea de 5-8 ori pe zi, în diferite momente : dimineaţa când te scoli, apoi pe parcurs, după repaos sau după puţin efort ).

| Mari_Marilena_1985 explică (pentru bursuc001):

Normal aveam 12 cu 6(120 cu 60)! e bine sa o masor asa de des pe parcursul zilei?

| bursuc001 a răspuns (pentru Mari_Marilena_1985):

Da, timp de 3-5 zile se poate, ca să poţi face o "comparaţie" şi să vezi dacă există o cauză previzibilă pentru aceste oscilaţii.

Ceva se întâmplă chiar înainte de a scădea brusc de la 120 la 100...

Când tensiunea este 120 e bună, dar cea mică este ( totuşi ) puţin cam mică.

Îţi notezi valorile şi momentul în care le-ai măsurat + data şi eventual ce activitate desfăşurai chiar înainte ( cu 10-30 minute ) de a măsura tensiunea pentru a şti ce să-i spui medicului şi LUNI să mergi la un control.

| Mari_Marilena_1985 explică (pentru bursuc001):

Scuza ma, am gresit 12 cu 8(120 cu 80)

| bursuc001 a răspuns (pentru Mari_Marilena_1985):

Asta e BUNĂ, mai trebuie observat de ce scade brusc ( uneori )...

| AnonimCel a răspuns:

Tensiunea e cam mica. durerea de cap poate sa provina de la orice..ai mers la medic?

| Mari_Marilena_1985 explică (pentru AnonimCel):

Nu am fost inca dar daca continua ma voi duce

| CryChristiAN a răspuns (pentru Mari_Marilena_1985):

Porti ochelari? Asta ar putea fi una din cauzele datorate dioptriei prea mari.

Ar putea fi si alte cauze: insomnii si Doamne fereste, chiar tumora.
Discuta cu un medic neurolog.Ar putea fi vorba si de o mica anxietate cauzate de mici atacuri de panica ce reda oboseala excesiva si dureri de cap ce pot conduce la anemii, iar anemiile la tumori.Nu vreau sa te sperii, crede-ma. Poate este vorba si de pozitia in care dormi sau felul in care iti este asezata perna.
O alta cauza ar fi stresul.
Un control la neurolog ar fi necesar.
Sanatate.

| Mari_Marilena_1985 explică (pentru CryChristiAN):

Nu port ochelari