| AsuRo98 a întrebat:

Tot se infecteaza?
Salut.
Am fost operat de unghie rencarnata.
Dupa mi s-a dat durumul acasa..si mam bandajat in continuare.
Dupa o spamtana de bandaj am observat ca s-a inchis.
Dupa un timp am obsevat ca ma doare iar.
Si am inceput un tratament cu oxacilina care dureaza 5 zile.
A iesit toata coptura.
Acum am inceput din nou sa dezinfectez, sa dau cu betadina si sa ma bandajez..si iar am inceput tratatmentul cu oxacilina.
Si aseara cand sa ma bandajez mi se lipise bandajul de rana.
Leam inmuiat cu betadina ca sa se deslipeasca si pe bandaj era un fel de cos..sau coptura cred.

ziceti-mi va rog...ce se intampla coace iar?
Cum fac sa inchid rana sa nu se mai infecteze?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Nu este de rau, dar nu sunt nici ghicitoare, nici medic si ti-am dat destule sfaturi.

15 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

Poti sa folosesti tinctura de propolis:dezinfecteaza si cicatrizeaza.
Atentie si la igiena, mai ales acum vara.Dar si pe viitor, deoarece, daca nu-ti ingrijesti bine unghiile de la picioare, poti face din nou "unghie incarnata". Cauta detalii pe GOOGLE tastand: unghie+incarnata+ingrijire

| AsuRo98 explică (pentru pietrean):

Si cam cat costa?
Si cat timp trebuie sa dau? cu ea?

| AsuRo98 explică (pentru AsuRo98):

Si dupa ce o cumpar decat cu tinctura de propolis dau sau mai dau si cu altceva?
P.s.ma bandajazi acum din nou si tot asa e pe bandaj ca un muculet.

| pietrean a răspuns (pentru AsuRo98):

De la ALEVIA, in jur de 10 lei,depinde de farmacie.Te dai, de cate ori poti, cat mai des, dupa ce iti inmoi bine picorul in apa calduta. Daca simti ca te ustura, inseamna ca propolisul a patruns in rana si este bine.Tragi putin cu degetul mainii,ca sa intre lichidul unde trebuie.
Cand stai in casa,poate ar fi bine sa nu te bandajezi cu nimic.
Dar, in cazul in care, simti ca se agraveaza situatia, mergi la urgenta sau la medicul de familie, ca sa-ti dea un sfat specializat.

Pai cum sa bag degetul in apa?
Ca daca il bag imi intra apa si se face iar infectie.

Cum adica? Tu nu te speli deloc pe picioare? Apa de la chiuveta nu este infectata! Daca vrei neaparat sa fie sterila,fierbe niste apa,las-o la racit si apoi poti sa te speli.Dar nu este cazul.
Spala-te pe picioare bine,cu sapun,sa se inmoaie,apoi da cu propolis, in locul cu pricina.Dar, repet, daca ai probleme mai mari(febra, simti ca zvacneste tare la degetul cu infectie)mergi la medic!

Nu pot sa ma spal in zona aia...ca intr apa.
Raspundeti-mi la intrebarile astea:
1.Din rana mi-a iesit ceva ca un cos ca un fel de zama.ce este?
2.Am fost operat de unghide reincarnata..mai poate creste la loc si sa fie nevoie de o alta operatie?

Nu pot sa ma spal in zona aia...ca intr apa.
Raspundeti-mi la intrebarile astea:
1.Din rana mi-a iesit ceva ca un cos ca un fel de zama.ce este?
2.Am fost operat de unghide reincarnata..mai poate creste la loc si sa fie nevoie de o alta operatie?

UNDE SA INTRE APA? Te speli si cu asta basta!
1.Probabil este puroiul(infectia), care nu poate sa iasa prin piele.
2.Da,unghia creste la loc.Dar daca nu esti atent(igiena locala,adica sa te speli pe picioare cu apa si sapun, sa porti sosete doar din bumbac, sa nu te stranga incaltamintea, sa tai unghiile drept), poti sa mai ai probleme.
Mai cauta detalii pe GOOGLE.Acolo afli multe lucruri.

Ok..deci unghia operat poate sa creasca la loc?

DA,da,da,da!

Am facut ce mi-ai zis..Si vad ca mi-a iesit un fel de muculet cred cai carne ca am atinso si e solid.Ce e carne? acopera deschizatura? sau?

Mergi la medic.

Pai nai ide ce e? e de rau sau?

Ok,mersi.

Nu este de rau, dar nu sunt nici ghicitoare, nici medic si ti-am dat destule sfaturi.