| samiZiciPompier a întrebat:

TPU,

Am 2 intrebari catre cei experti in nutritie si gastronomie!
1. Nu reusesc deloc sa gatesc cartofi buni.
Ii curat de coaja, fierb in apa / fac la aburi. Imi ies amari mereu! Nu inteleg care este problema lor. E posibil ca ei sa fie buni, dar sa ii fierb prea mult de devin amari? Voi cat ii fierbeti? Si de unde cumparati in Buc? Eu ii iau din supermarketuri.

2. Morcovii sunt de asemenea amari, dupa ce ii fierb/aburesc, dar nu toti. Cei amari sunt si putin mai galbeni in interior decat ceilalti. De unde sa iau morcovi buni in perioada asta a anului?
Sau sa iau morcovi congelati?

Sper sa imi elucidati aceste mistere, pentru ca le am de muuuult timp.

Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Alelulu a răspuns:

Cumpara de la piata sau aprozar nu din supermarket, cand fierbi cartofii pune si putina sare in apa, valabil si la morcovi. Gasesti la piata la cei care au din gradina proprie morcovi. Eu mereu ii aleg pe cei mai murdari, mai micuti nu uriasi ca stiu ca sunt mai buni si mai naturali ( nu ca aia din sere)

2 răspunsuri:
| xXxXxCataxXxXx a răspuns:

Taiei in 4 cartofii si incearca sa iei de la aprozar nu de la supermaketuri am patit si eu... morcovi depinde cum sunt gatiti trebuie fierti foarte mult ca sa dispara gustul dar o sa se faca foarte moi

| sonya a răspuns:

Buna,

Eu chiar nu m-am lovit niciodata de morcovi sau cartofi amari. Nici la fiert, oricat i-as tine nu li se schimba gustul.

Incearca sa ii depozitezi in alta parte (intr-un loc mai intunecat), iar daca cartofii au incoltit, sa ii arunci.

Si de ce sa iei morcov congelat? Mi se pare o prostie cand poti lua morcov romanesc proaspat si din piata, dar si din hiperamarket.

Eu iau din Kaufland si Carrefour morcov la kg si cartofi la sac, tot romanesti.

Cand cumperi produsele, incearca sa nu iei cartofii stofalciti, turtiti si nici morcovii moi.

Pa.