Si mie imi e frica de mers la dentist sau la doctor, dar la mine e din cauza fricii de durere pe care o am in multe situatii.
Cand astept acolo, simt ca mi-e frica, dar de obicei stau mult (chiar si 30 de minute) si ma calmez. Cand intru, iar mi-e frica, dar parca nu la fel de tare, dentista vorbeste cu mine si e mai bine, mai ales dupa ce incepe.
Gandeste-te ca te duci ca sa te ajute si ca e mai bine sa induri cateva minute decat zile sau chiar luni. Iar ei sunt chiar oameni de treaba, mie imi spune de obicei in timpul procesului ce urmeaza sa faca in continuare. Si nu ai de ce sa te ingrijorezi, daca poti suporta durerea dentara pe care o ai inainte sa mergi, atunci poti suporta si durerea de acolo, care nu e asa rea, mai ales ca te poate anestezia (daca trebuie) si nu mai simti nimic. Si dupa nu te mai doare deloc. Nu stiu ce sa mai spun decat ca o sa fie foarte bine si o scapi de o grija. Mult succes!
Ce s-a intamplat la dentist? Ai avut experiente neplacute? Tuturor ne este, intr-o oarecare masura frica de doctori. Spune-mi, ce s-a intamplat?
Hey. Am svite si eu frica de dentist pana la 12 ani, asta a rezultat a pierderea a 3 masele si dureri groaznice de dinti. Parerea mea este sa iti infrangi frica chiar daca iti este greu (si mie mi-a fost), sa vezi ce bine o sa iti die dula, uneori merg la dentist ču putina fricaw, dar stiu ca asa nu voi mai suporta dureri de dinti care uneri sunt insuportabile. Mai bine cateva dureri mici la dentist decat acasa timp de o ži-doua sau mai mult.
Mai mare e frica de a avea dinti cariati si dureri.
Ce e asa frica mare la dentist? Tinand cont ca procedurile se fac cu anestezie nu e problema
Gandeste-te ca daca mergi din timp, scapi fara prea mari batai de cap. Eu asa gandesc. Daca nu iti place dentistul la care mergi, parerea mea e ca ar trebui sa-l schimbi. Ar trebui sa te simti bine, nu sa mergi cu frica. Cel mai rau lucru e sa iti scoata o masea, si crede-ma, cu dentistul potrivit, nu simti nimic. Iti spun din proprie experienta.
Aminteste-ti daca ai avut vreo experienta neplacuta la dentist. Apoi vorbeste cu parintii sau cu cineva in care ai incredere deplina. Apoi incearca sa te gandesti cum ar fi sa te pui in locul doctorului, si lui ii e frica sa nu faca ceva gresit. Asta m-a ajutat si pe mine. Nu ar trebui sa iti mai fie frica pentru ca dentistul vrea doar sa te ajute. Nu-ti vrea raul.
Sper ca te-am ajutat.
Ce functioneaza la mine este sa ma impac intai cu ideea ca e obligatoriu si e pentru o cauza buna. Apoi ma incurajez singura ca nu poate fi atat de rau si ca o sa ma fortez sa suport, orice ar fi. Apoi cer doctorului sa mi spuna dinainte care e planul si ce vrea sa faca si ce si cand o sa ma doara ca sa nu ma ia prin suprindere. Pentru mine nu e asa traumatizant, e inconfortabil dar nu pot sa zic ca nu suport sa ma duc, deci cam atat m-am priceput sa dau ca sfaturi