Daca vei naste la privat, intreaba clinica, deoarece pot exista diferente de la una la alta.
Daca nasti la stat, atunci, in mare:
-ducumente (C.I., eventual si al tatalui-este necesar pentru recunoasterea copilului, de regula e bine sa ai si original si copie, certificat de casatorie in original si copie-daca exista, certificate de nastere al parintilor in original si copie, dosarul cu analize si ecografii etc.);
-produse de igiena: sapun, sampon, deodorant, pasta de dinti, periuta de dinti, absorbante, perie de par, prosop, crema, elastice de par, servetele etc.;
-schimburi de haine: cateva perechi de chiloti (te sfatuiesc sa iti iei unii cat mai lejeri si cu talia inalta, mai ales in cazul in care va fi necesara cezariana; mai bine sa fii pregatita), sutiene comode (daca ai pentru alaptat, daca nu ce ai tu mai comod), camasi de noapte, halat, sosete, o pereche de papuci etc.;
-pentru bebe, in spitalele de stat ai nevoie in principiu doar de hainutele cu care va iesi din spital si scutecele pentru ziua externarii, dar stiu ca la unele difera, asa ca ar fi bine sa suni si sa intrebi inainte, deoarece este posibil (desi in putine spitale) sa ti se ceara sa ai scutece si hainutele proprii.Dar repet, in general, nu va fi necesar sa duci tu aceste lucruri;
-o sticla cu apa plata; chiar daca nu ti se va permite sa bei apa in timpul nasterii, o sa ai nevoie dupa sa te hidratezi, deci ar fi bine sa ai la tine;
-incarcator telefon, casti, o baterie externa si daca vrei iti poti lua si o carte, niste reviste etc.Desigur, in afara incarcatorului care va fi chiar necesar, restul lucrurilor depind de tine si de cum vrei sa faci timpul sa treaca mai repede.
Daca vei alapta la san, ar fi bine sa ai si tampoane pentru sani si lanolina, iar daca vei opta pentru laptele praf, in mod normal spitalul trebuie sa iti dea laptele praf, dar am vazut si mame care opteaza pentru a aduce propria marca de lapte praf si biberon (unii medici neonatologi accepta asta, altii nu si merg pe varianta laptelui praf din spital, dar poti intreba inainte). Daca preferi si ai asa ceva, ia cu tine si pompa de san.
In plus, in perioada aceasta, ar fi bine sa iei si cateva masti la tine.
Multa sanatate si nastere usoara!
Chiar așa sigur ești de asta!?
Fete că sunt doar nemaritate.
Ce plicuri?
Cu bani, evident
Aaa! Sunt conștientă de lucrul asta! Mersi oricum!
Bună.
Nu am devenit niciodată mama până acum, deci nu prea știu "Cu ce se mănâncă această experiență ", dar bănuiesc că sunt necesare, pentru copil : biberon (în cazul în care nu vei avea lapte după naștere la piept ), suzetă, o cutie lapte praf, pampersuri, șervețele umede, uscate, hăinuțe; pentru mama : tampoane, produse de igienă intimă, pijamale, acte, hrană.
TnCristinaa întreabă:
Grigorita_Iana_1999 întreabă:
sweettkarina97 întreabă: