Te ustura gatul de la efortul tusitului. Nu se poate muri chiar asa usor de la apa pentru ca nu-ti ramane acolo ci se absoarbe. Nu te ingrijora, va trece.
Gâtul te ustură de la faptul că ți-a ajung lămâia prin locuri în care n-ar trebui să ajungă. M-am înecat și eu cu chestii acre (inclusiv lămâie) și e o senzație așa nasoală că nu le pot dori nici dușmanilor mei să pățească așa ceva.
În general dacă te îneci cu o gură de apă/ altceva lichid nu mori de la asta, pentru că lichidele, deși irită și provoacă tuse, nu înfundă căile respiratorii. Mai rău e când ajunge mâncarea pe calea cealaltă. Atunci da, se poate muri lejer și nu vreau să te sperii dar am un caz în familia mea și unul în a soțului.
Ai grijă mare, nu te grăbi când mănânci, evită situațiile care te fac să râzi și nu vorbi prea mult cu mâncare-n gură. E nu numai nepoliticos, ci și periculos.
Take care!
PS: Învață tehnica Heimlich, că niciodată nu știi când poți salva pe cineva de la înec cu diverse obiecte/ mâncare. E ceva ce ar trebui să știm cu toții.