| lovemusiiiiiiiic a întrebat:

TPU! Repede! Va rog! Deci, am mai mult de'o luna de cand stau si ma strofoc cu niste masele. Am o doctorita stomatolog, cunostinta de'a familiei, insa tot timpul sta, si ma indelungeste! mor, nu mai pot! am o masea in partea dreapta la care pana acum mi-a pus treatament de vreo 4 ori cu plomba provizorie, si la care mi-a omorat nervul, si tot imi ubla cu acul pe'acolo de fiecare data. mai am una sus, pe partea stanga, la care mi-a pus tratament de 2 ori tot cu plomba, si ma doare, asa ca o jena nu stiu, e ciudat urat, cum vreti sa ii ziceti. eu nu mai pot. si cand am fost saptamana asta la control, i'am spus ca ma doare aia de sus, si a zis ca asta ar insemna sa imi scoata nervul si ca nu e chiar asa de usor (acum nu stiu la ce s-a referit, ca nu mi'e usor mie de indurat, sau ei nu ii e usor de scos nervul -__-") si a zis ca data viitoare imi pune plomba definitiva la asta de sus. [mor!] Apropo, mi-a mai facut si 2 anestezii, pana acum la cea de jos, si am 16 ani! Si altceva! In momentul de fata nu am durere, dar am o jena ciudata, la ambele masele. Siii vara asta o sa imi pun aparat dentar, vreau o data sa scap de ea, si ea tot ma indelungeste cu tratamentele care mi le pune! Acum nu vreau sa o critic, dar nu inteleg, de ce ma tot tine atat! Va rog sa imi spuneti! M'am saturat sa sufar atat! Oare asa trebuie sa procedeze?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| TiffanyღBJ a răspuns:

Tratamentele de canal se fac in mai multe sedinte, adica "scosul nervului". Doctorita ta nu greseste cu nimic. Daca ai avut carie si ea ti-a pus un pansament provizoriu, aia se numeste coafaj. Daca nu te doare, iti poate pune in sedinta urmatoare plomba definitiva. Daca te doare, trebuie scos nervul, ceea ce dureaza vreo 4 sedinte. E normal, nu ai de ce sa iti faci griji. Canalul trebuie tratat, curatat, dezinfectat etc pentru ca de-aia te doare, pentru ca acolo exista microbi.

| julika83 a răspuns:

Da` de ce nu schimbi tu medicul? Spune-le parintilor ca a lalait-o destul si mergi in alta parte. in mod normal, odata ce a plombat, chiar si provizoriu, n-ar trebui sa te mai doara decat daca iti cade plomba. daca a si omorat nervul, atunci nu mai are ce sa te doara. concluzie: schimba medicul repejor.

| Bijouu a răspuns:

Poate atat stie.consulta alt stomatolog, se pare ca nu face o trebuie prea buna ..parerea mea

| LiazAdrian a răspuns:

Linisteste-te! straight face
Stai linistit, ca si eu am avut probleme cu maselele... Stiu cum fac dentistele astea. Te tine, acolo, la stomatolog te tine ca sa-ti i-a banii! straight face Si eu tot in partea dreapta, te doare foarte mult, nu-i asa? sad Iti recomand sa tii niste apa calduta, sa te speri pe dinti, nu cumva sa impingi maseaua/dintele! Ca o sa te doara, de chiar o sa mori... Doamne, aparat dentar? straight face Vad ca "nervul" meu a plecat.

| lovemusiiiiiiiic explică (pentru LiazAdrian):

Stai linistita! (sunt fata) laughing cum aidica "vad ca nervul meu a plecat"? raised eyebrows

| LiazAdrian a răspuns (pentru lovemusiiiiiiiic):

"Linistita"? straight face Eu sunt baiat! vreau sa spun ca nervul pe care il aveam, parca a disparut! intelegi?