| mOcoOvu a întrebat:

Tratamente pentru eczema? Stiti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mergi la dermatolog.
http://www.util21.ro/naturiste/eczema-tratamente-naturiste-terapie.htm
http://www.romedic.ro/eczema/tratament
Sănătate.
Pa, pa.

4 răspunsuri:
| Belciu a răspuns:

Crema de thuja.

| BloodPrison a răspuns:

Http://www.nectarulvietii.ro/? gclid=CK_buLTkgKgCFQY03wodTjBRrA

| sfo a răspuns:

Dar naturist...cu infuzie de musetel sau galbenele!

| Xcel98 a răspuns:

Tratament Homeopatic

Arsenic alb: se indica in cazurile cu eczeme nesecretande, uscate, cu scoame care se detaseaza si cad; leziunile sunt agravate iarna sau apar numai iarna si sunt insotite de prurit si senzatie de fierbinteala, de arsura.
Chelidonium: remediu indicat la bolnavii cu eczema localizata pe partea dreapta a corpului si care au afectiuni cronice de ficat sau cai biliare. Pruritul apare si in alte zone ale corpului, nu numai la nivelul leziunii, iar zona afectata este dureroasa.
Graphites: acestui remediu ii este caracteristica eczema secretanda, localizata la nivelul plicilor, inapoia pavilionului urechii, la nivelul si in jurul organelor genitale, la conisurile buzelor, in piele capului; mancarimile sunt agravate si la caldura.
Kali arsenicosum: mancarimi intense agravate de caldura; eruptii seci, cu fisuri, localizate la plicile coatelor si ale genunchilor.
Mezereum: acest remediu se potriveste mai bine bolnavilor cu leziuni umede, vezicule, cruste albicioase, sub care se gaseste lichid, uneori transformat in puroi; localizare frecventa la fata si in pielea capului.
Natrum muriaticum: remediu indicat bolnavilor slabi, in ciuda faptului ca sunt mancaciosi; leziunilor lor sunt uscate, crustoase, localizate la plicile membrelor; se agraveaza la mare sau dupa expunerea la soare.
Petroleum: bolnavii care reactioneaza mai bine la acest remediu au pielea uscata, fisurata, rugoasa, dar la nivelul leziunii eczematoase exista o secretie clara (ca apa) care ii mentine permanent umiditatea; boala apare sau este agravata iarna; localizarea este mai frecventa la nivelul fetei si pe dosul mainilor.
Psorinum: secretia leziunii este urat mirositoare; eczema apare iarna si dispare vara; alterneaza cu priza de migrena sau sufocare (astm); mancarimile se agraveaza dupa expunerea la caldura patului si dupa baie; bolnavul transpira mult.
Sulfur: este considerat remediul cel mai important al eczemei; are bune indicatii la bolnavii care au leziunile localizate la periferie (maini, picioare); pielea este uscata, scuamuoasa; mancarimile si aspectul leziunii sunt agravate de caldura si de contactul cu apa; si acestui remediu ii este caracteristica alternanta eruptiei cu alte suferinte, diaree, astm, hemoroizi.
In cazul sulfurului este de preferat a se folosi dilutii succesive, crescande la intervale mari (5-7 zile); celelalte remedii se folosesc in dilutii joase si medii, in general la intervale de 2-3 zile.
funda?